Ugrás a tartalomra

Megújult a József Attila Könyvtár

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 12. péntek 17:30
A kulturális jóléthez ilyen beruházások kellenek - fogalmazott Kiss János alpolgármester a felújított József Attila Könyvtár átadó ünnepségén. Az épületet az elmúlt egy hónapban kifestették, valamint kicserélték a bútorokat és a polcokat is. A munkákhoz 3,5 millió forintot a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán nyert az intézmény, amit 2 millió forint saját forrással egészített ki.
József Attila Könyvtár
Fotó: Parai Roland

Február elején 30 ezer könyv került dobozokba a József Attila Könyvtárban. A szakemberek belső felújításba kezdtek: a villamoshálózatot tavaly ugyan már felújították, és a tetőt is szigetelték, de az épületben akkor nem volt festés, csak takarítás. Legutóbb csaknem negyven évvel ezelőtt volt ilyen nagy renoválás.

József Attila Könyvtár

- A könyvtár felújítása előtt elavult polcrendszerek voltak, amik sajnos balesetveszélyt vonzottak volna magukkal. A festésre nagyon nagy szükség volt, a mosdók felújítása illetve a lépcsőház felújítása is esedékes volt, hiszen a 70-es évektől nem volt kifestve a könyvtár – mondta el Dávidné Szekeres Szilvia, a József Attila Könyvtár könyvtárosa.  Az intézmény a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán nyert 3,5 millió forintos támogatást, amelyet 2 millió forint saját forrással egészítettek ki. Ennek köszönhetően a teljes könyvtár szakmai bútorzat megújult, minden régi polc és bútor kikerült, jelentős mennyiségű selejtezést is végeztek el a kollégák. 

József Attila Könyvtár

A felújítással április elejére készültek el, pénteken már együtt ünnepeltek a városrészben élő óvodások, iskolások és idősek. Kiss János alpolgármester egy újabb kulturális beruházásként tekint a befejezett munkákra.

József Attila Könyvtár

- Ahhoz, hogy általános városi jólét legyen Miskolcon, kulturális jólét is kell. Ehhez pedig szükségesek az olyan fejlesztések, mint amilyen a Szentpéteri kapuban található könyvtárban is megvalósult – fogalmazott Kiss János. Hozzátette, a kulturális beruházások sokfélék lehetnek, számos területre irányulhatnak: infrastruktúrára, egy-egy gyűjteménynek a megszerzésére, vagy fejlesztésére is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!