Ugrás a tartalomra

Minden létező szabályt megszegett a Gyár utcai baleset okozója

Tajthy Ákos/MiskolcTV
Utoljára módosítva
2023. április 05. szerda 12:11
A Gyár utcai balesetet okozó sofőrnek nem volt jogsija, az autónak lejárt a műszakija és a megengedett sebesség többszörösével haladt, mielőtt felcsavarodott az oszlopra. Kisebb csoda, hogy sem a vezető, sem pedig a kocsi három utasa nem sérült meg.

Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia múlt csütörtökön a Gyár utcában. Ahogyan arról hétvégén a minap.hu is beszámolt, az útszakaszon egy nagy sebességgel közlekedő személyautó csapódott a villanyoszlopnak. A felvételeken jól látszik, hogy a sofőr jóval a megengedett sebesség fölött hajthatott, amikor elvesztette az uralmát a kocsija fölött.

Kisebb csoda, de a Puntóból mind a négy benne utazó fiatal a saját lábán szállt ki, akik úgy hagyták el a helyszínt, mintha semmi sem történt volna.

Az ügyben a Miskolc Televízió stábja megkereste a Miskolci Rendőrkapitányságot, melynek közlekedésrendészeti osztályvezetője azt mondta, balesetet okozó 20 éves férfi szinte minden vonatkozó szabályt megszegett: nem volt jogosítványa, az autónak pedig lejárt a műszakija.

– A jármű annyira összetört a balesetben, hogy a közúti közlekedésben a továbbiakban már nem vehet részt, az ugyanis balesetveszélyes lenne, ezért a forgalmi engedélyt a helyszínen bevonták a kollégáim, és szabálysértési eljárás indul a jármű vezetője ellen, illetve az ellen is, aki ezt a járművet átadta neki vezetésre – részletezte a Miskolc Mának Molnár Emil.

A sofőrnek hatalmas szerencséje volt, hogy nem sérült meg komolyabban, ám a környéken élők elmondása szerint koránt sem ez volt az első komoly baleset az útszakaszon, korábban egy autó a felvételeken látható kőfalnak csapódott. Nagy Sándorné a televíziónk stábjának elmondta, a kerítésen még mindig látszik az egy évvel ezelőtti ütközés, a balesetben az érintett autó akkor fel is borult.

- Most hallani lehetett azt, hogy egy autó a házunk előtt nagyon gyorsan megy, majd egy hatalmas csattanással az oszlopnak csapódik. Kijöttünk, aztán azt láttuk, hogy a négy srác kiszáll a rommá tört kocsiból, aztán elsétál – részletezte.

Az utcában lakók elmondták, sokszor előfordul, hogy az autósok félelmetes sebességgel száguldoznak a környéken. Ráadásul a teherautók is behajtanak, annak ellenére, hogy tilos lenne. Strébl Attila úgy nyilatkozott, többször jelezték már az önkormányzatnak, a rendészeknek és a hatóságok, illetve az ipartelepek felé is, hogy a teherautók ne járkáljanak be a Gyár utcába és főleg ne száguldozzanak, mert életveszélyes.

„Van amikor jobb a helyzet, van amikor rosszabb, ez most már a sokadik baleset volt itt” – tette hozzá.

Az önkormányzat tapasztalata szerint önmagában sem a sebességkorlátozó tábla, sem pedig a fekvőrendőr nem tartja vissza az ilyen vezetőket a száguldozástól – mondta Petruskó Norbert szóvivő.

- Az a tapasztalat, hogy ha az önkormányzat kihelyez fekvőrendőrt egy adott területre, az csak az adott ponton lassítja le az autósokat. Itt pedig mind a Gyár utca felől, mind pedig a Tatár utca felől olyan hosszú egyenes szakasszal állunk szemben, hogy körülbelül három méterenként lenne szükséges fekvőrendőrt letenni ahhoz, hogy nagyon rövid időn belül ne tudjanak felgyorsulni az autósok – hangsúlyozta.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!