Ugrás a tartalomra

Miskolc napja - Programkavalkáddal ünnepelt a város

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 12. vasárnap 12:11
Miskolc város napjának ünnepi programsorozata május 11-én nyolc órától koszorúzással indult, majd ünnepi közgyűléssel folytatódott, ahol a város kitüntetettjeit köszöntötték. A Szent István téren délelőtt 10 órától várták az érdeklődőket, gyermekprogramokkal, társasjátékkal, Európa-nappal, honvédségi bemutatóval, toborzóval.
Fotó: Beregi László

Miskolc város napjának ünnepi programsorozata május 11-én nyolc órától a hagyományoknak megfelelően koszorúzással indult. A város korábbi polgármestereinek sírjainál a miskolci önkormányzat és városi illetve megyei intézmények vezetői, képviselői rótták le kegyeletüket.

Koszorúzás Miskolc Város Napján | Fotók: Juhász Ákos

Délelőtt tíz órától ünnepi közgyűlés vette kezdetét.

Ünnepi közgyűlés a Miskolci Nemzeti Színházban | Fotók: Juhász Ákos

Hagyomány, hogy Miskolc Város Napján osztják ki a Miskolci Nemzeti Színházban rendezett díszközgyűlésen a Miskolc Város díszpolgára címet, a Pro Urbe a városért kitüntető címeket és további elismeréseket. Idén harminchét díjat adtak át Miskolc város ünnepén. 

Ünnepi közgyűlés a Miskolci Nemzeti Színházban | Fotók: Juhász Ákos

A Szent István téren délelőtt 10 órától várták az érdeklődőket. Koncertek, gasztronómiai finomságok, állatsimogató, különleges autócsodák és számos családi program várt azokra, akik szombaton kilátogattak a Szent István - és az Erzsébet térre.

Civil nap az Erzsébet téren | Fotók: Beregi László

A Miskolc Város Napja alkalmából megrendezett eseménysorozaton a civil szervezetek mellett a helyi szolgáltatók is látványosságokkal készültek, a kisgyermekesek pedig idén is bekapcsolódhattak az Emeljünk magasba minél több gyereket! kihívásba.

Emeljünk magasba minél több gyereket! Fotók: Beregi László

Az Erzsébet téren a miskolci civil szervezetek várták az érdeklődőket játszóházzal, kézműves foglalkozásokkal, önkéntességi lehetőségekkel és kötetlen beszélgetéssel. A Miskolc Holding tagvállalatok jóvoltából a kicsik kipróbálhatták hogyan működik a kukás autó, részt vehettek egy különleges városnézésen egy veterán autóbusszal, gumicukrot készíthettek, de volt állatsimogató is a kicsik örömére. A Magyar Honvédség toborzó napján az érdeklődők megnézhetnek egy berendezett katonai hálókörletet, kipróbálhatják a repülőgép-szimulátort és a lézerpuska-lövészetet is. 

Szabadtéri programok Miskolc belvárosában | Fotók: Beregi László

A Szent István téri színpadon népszerű miskolci zenekarok és énekesek szórakoztták késő estig a közönséget: fellépett Veréb Tamás, a Bíborszél, a Jam Fix, az ÁLL-A-TOK és a Paddy and the Rats is. 

Programkavalkád a Szent István téren | Fotók: Juhász Ákos

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!