Ugrás a tartalomra

Miskolci piknik - belvárosi bor-, gasztro-, és sörfesztivál lesz szeptemberben

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 03. szombat 10:27
Miskolc ismét fesztiválvárossá válik egy hétvégére, szeptember 22-23-24-én - osztotta meg szombat délelőtt a hírt közösségimédia felületén a város polgármestere. 
Fotó: Horváth Csongor

Bejegyzésében Veres Pál azt írja, két héttel a Cinefest nemzetközi filmfesztivál után, újra élettel telik majd meg Miskolc belvárosa, a "Miskolci piknik - belvárosi bor-, gasztro-, és sörfesztivál" apropóján, szeptember negyedik hétvégéjén.  

"Polgármesterként, a város vezetőjeként büszkén állok a rendezvény mellé. Hiszek abban, hogy ahogyan a történelemben már sokszor, Miskolc képes újrafogalmazni önmagát és viszonyát a változó világhoz. Legutóbb, a 2000-es évek elején jutott kulcsszerep a turizmusnak és a kultúrának, így az egykori acélvárost rövidesen teljesen máshogy kezdték emlegetni, és Miskolc turisztikai és kulturális szempontból is igazi négy évszakos várossá tudott válni" - mutatott rá Veres Pál.

Hozzátette, a márciusi Kocsonyafesztivál, a májusi XI. Avasi Borangolás rekordot döntő látogatószámai, vagy éppen a Miskolci Egyetemi Napok sikerei azt mutatják, hogy jól teszi a város, ha jó ügyek mellé áll. Ezek közül kiemelte, az Avas pincekultúráját, az Egyetemmel való kapcsolatot, a miskolci sörfesztiválok tradícióját, és az éppen a napokban sok elismerést szerzett miskolci gasztro-kultúrát. 

"Hiszem, hogy ezek az értékek újra felteszik Miskolcot a térképre és egy újabb nagy rendezvénnyel, egy másik arcunkat megmutatva, lassan négy évszakos fesztiválváros lehetünk. Hiszek abban, hogy meg kell óvnunk, meg kell becsülnünk és okosan kell használnunk mindent, ami érték, mert ezek a mi értékeink - ezek az értékek mi vagyunk. Együtt vagyunk Miskolc" - fogalmazott a polgármester.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!