Ugrás a tartalomra

Mutatjuk, az Avason mikor tartják az adventi gyertyagyújtásokat

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. november 29. szerda 11:11
Megvannak az időpontok, ezeken a napokon lobban fel a gyertya lángja az Avas városközpontban.
Minap-archív fotó: Juhász Ákos

A városrész központjában már elhelyezték az adventi koszorút, ide várják az ünneplőket közös gyertyagyújtásra péntekenként 16 órától.

December 1-jén, 8-án, 15-én és 22-én egyaránt ebben az időpontban kezdődnek az adventi programok, melyeken közreműködnek majd a Perecesi Bányász Fúvószenekar, valamint a Herman Ottó Általános Iskola és AMI tanulói - tájékoztatta lapunkat a választókörzet önkormányzati képviselője, Szarka Dénes.

A város nagy erőkkel készül az adventi időszakra, a programsorozatot pénteken 15:30-tól nyitják meg a Szent István téren.

Az adventi vásár nyitónapjának részletes programja

Szent István tér:

15:30 ZENITA - Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány ünnepi műsora
16:00 Advent Miskolc 2023 megnyitása és az adventi fények felkapcsolása: Veres Pál polgármester
17:00 Bíborszél koncert
18:00 Oláh Gergő koncert

Városház tér:

16 órától 18 óráig Fabatka Porta - szabadtéri játszóház, adventi foglalkoztató a Manóházban és Mini vidámpark várja a gyerekeket!

Erzsébet tér:

16:30 Megnyitják a jégpályát a Mesevilág a jégen című előadással, a DVTK Jegesmedvék Műkorcsolya Szakosztályának közreműködésével

És ahogy arról korábban beszámoltunk, számtalan színes program várja majd az érdeklődőket a következő hetekben. Meseösvénnyel, manóházzal, ünnepi vásárral, korcsolyapályával, élő betlehemmel, fényinstallációkkal, koncertekkel és még számos különlegességgel készül Miskolc, a karácsonyra hangolódás jegyében. Az első adventi gyertya lángja vasárnap lobban fel a Szent István téren.

A - nevezzük így - központi programok mellett a városrészek is készülnek. Az Avas mellett pompás programok színesítik majd Görömböly, valamint Diósgyőr tereit is. Görömbölyön december 8-án este 6 órakor Ünnepváró swing klubestet tartanak a Double Trombone Együttessel. A Mikulás december 9-én érkezik a városrészbe, ahol Télapó és Karácsonyváró kézművesfoglalkozás és vásár várja a kicsiket és a nagyokat, de fotózkodni is lehet a Mikulással, majd táncházban vigadhatnak a látogatók. December 20-án este hét órától Zenegép koncerten hangolódhat a közönség karácsonyra.

A diósgyőri II. János Pál Pápa téren az adventi gyertyagyújtásokkal egybekötött ünnepségek fél öttől fél hatig tartanak, amelyeken a civil szerveződéseken kívül iskolások és a lengyel kisebbségi önkormányzat mutat be egy-egy produkciót.

A teljes programkínálatot ITT olvashatja.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!