Ugrás a tartalomra

Negyedszázadnyi dicsőségére tekint vissza a sportiskola

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2023. november 23. csütörtök 20:58
Az 1998 őszén elvégzett első edzések résztvevői némi sietséggel már nagyszülők is lehetnének. Az elmúlt huszonöt év "misisei" mellé a jövő kiválóságait is várják a Miskolci Sportiskola jubileumi ünnepségére.
Fotók: Juhász Ákos

Ünneplésre ugyan már önmagukban az aktuális sportsikerek is bőségesen szolgáltatnának apropót, ám a megelevenedő dicsőségfalról a régmúlt klasszisai is visszaköszönnek majd.

Tóth Anna (atlétika), Fülöp Szilvia (asztali tenisz), Bartha Ákos (judo), Bodonyi András (kajak-kenu), Posta Réka (kajak-kenu), Mester Soma (ökölvívás), Kovács Edina (röplabda), Báthori Szabolcs (torna), Kántor Benedek (öttusa), Herczeg Áron (öttusa), Nemes Rita (atlétika), Sáfrány Péter (judo), Dubei Debóra (kosárlabda), Ruff-Nagy Dóra (kosárlabda), Kiss Angelika (kosárlabda), Takács Péter (labdarúgás) és Kiss Attila (úszás) 

– a fentiek az iskola azon jelenlegi és egykori sportolói, akikkel a Miskolc Városi Szabadidőközpontban (Generali Aréna)  december elsején délután fél négytől tartandó születésnapi rendezvényre kilátogatók Veres Pál polgármester és Fuhrmann Géza alapító igazgató mellett találkozhatnak.

A Miskolci Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. jelenleg mintegy nyolcszáz helyi növendék számára biztosít sportolási lehetőséget – emlékeztettek az intézmény vezetői a Kemény Dénes Városi Sportuszodában tartott beharangozó sajtótájékoztatójukon. 

Fénykorukban volt ez már csaknem a duplája is, ám a járványidőszak jelentősen megtépázta létszámukat – idézte fel ügyvezetőjük. Illyés Miklós ismertette: az elmúlt huszonöt évben a kötelékeikben sportolt nyolcezer főből huszonkettő kiválóságot hivatott bemutatni az az esemény alkalmából megjelentett több mint negyvenoldalas kiadványuk, amit reményeik szerint jövőre egy könyv is követ majd.

A mostani rendezvény célja – akárcsak az a korábbi évfordulók alkalmával rendezett ünnepségek során sem volt másképp –, hogy a visszatekintés mellett sportági bemutatókkal és sportág-választókkal lehetőséget biztosítsanak az itteni érdeklődő fiatalok számára arra, hogy elköteleződjenek egy számukra tetsző testmozgás mellett – hívta fel végezetül a figyelmet Deák-Bárdos Mihály, a Miskolci Sportiskola szakmai vezetője a sajtóeseményen.

További hírek

Olvasnivaló