Ugrás a tartalomra

Negyvenéves a miskolci Mesemalom Bölcsőde

Nagy-Hankó Krisztina
Utoljára módosítva
2024. május 23. csütörtök 21:12
Évtizedek óta rendkívül népszerű a Dózsa György úti intézmény a szülők körében.
Fotó: Mocsári László

A MESZEGYI Mesemalom Bölcsőde negyvenedik születésnapi ünnepségét csütörtökön délután tartották az intézményben. Felkeresték a régi dolgozókat és meghívták őket a rendezvényre, hiszen negyven évvel ezelőtt velük kezdődött a bölcsődei élet a lakótelepen. Természetesen a jelenlegi dolgozókat is vendégként köszöntötték ezúttal – mondta Sóvári Lídia a Mesemalom Bölcsőde vezetője. 

A Mesemalom Bölcsőde nagyon népszerű a miskolciak körében, jelenleg 84 férőhelyük van, amely be is van töltve. Minden nevelési évben 30-40 család vár a felszabaduló helyekre – tudatta a bölcsődevezető. A szülők szeretnének visszatérni a munkahelyükre, ezért nagy szükség van az ellátásra. A bölcsőde az első olyan szocializációs színtér a gyermek életében, ahol nem csak a család védő környezetében van. Azonban segít neki beilleszkedni, hogy mire óvodás lesz, megszokja a közösséget – állította Sóvári Lídia. 

Nem csak a szakmai munka magas színvonala miatt, de a kedvező elhelyezkedése okán is szeretik ezt az intézményt a szülők. Nem is lehet csodálkozni azon, hogy ekkora a túljelentkezés – állapította meg Gúr Péter Attila. A MESZEGYI igazgatója köszöntötte elsőként a negyven éves fennállását ünneplő bölcsőde dolgozóit és a volt munkatársakat is. 

Nemrégiben ünnepelték a Diósgyőri Bölcsőde ötven éves fennállását, majd a selyemréti bölcsőde hatvanadik évfordulóját, most pedig egy újabb kerek jubileum – emlékeztetett Varga Andrea Klára alpolgármester. Hozzátette, érdekes látni, hogyan fejlődött az évtizedek alatt a szociális szakma, amelynek aktív részese volt ő maga is. Amikor létrejött az integrált intézmény, izgalmas új feladatok alakultak ki, amelyben a kollégáknak együtt kellett működniük, de a közös munka komoly lendületet adott a szakmai fejlődésnek – jegyezte meg. A szeretettel teli „bölcsis lét” viszont soha nem változott. 

Mocsári László képgalériája

Bármilyen szakmában dolgozunk, minden rendszerben a legnagyobb érték az ember – mondta Szopkó Tibor alpolgármester. Ez a régi és a jelenlegi dolgozókra is igaz. Büszkeséggel tölti el az intézmény kiváló működése – fűzte hozzá köszöntőjében. Majd hangoztatta, hogy önkormányzati képviselőként tudja, habár felújították, de még vannak korszerűsítési teendők az épülettel, amelyben reméli, segítséget tud majd nyújtani. 

A jelenlévőknek a jubileum tiszteletére kulturális műsorral is kedveskedtek. Csellón játszott Járdányné Matakovics Kamilla, kislánya Járdány Luca Johanna hegedűn kísérte, Döbröczöni Véda az intézmény volt bölcsise pedig egy dalt adott elő.

További hírek

Olvasnivaló