Ugrás a tartalomra

Neki senki ne mondja meg... - részeg apa támadt a borsodi iskola igazgatóhelyettesére

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 20. hétfő 09:42
Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat az Encsi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki ittasan bement az általános iskolába, a gyermekével kapcsolatos konfliktus miatt szidalmazta a tanárokat, nagy erővel meglökte az igazgatóhelyettest, agresszív magatartását csak a rendőrök tudták megfékezni.

Az eset még szeptemberben történt. A vádlott ittas állapotban bement a lakóhelyén, egy borsodi kistelepülésen lévő általános iskolába, és a gyermekével kapcsolatos aznapi konfliktushelyzet miatt kiabált, szidalmazta a tanárokat.

A vádlotthoz odament egy férfi szaktanár, valamint az igazgatóhelyettes-nő, felszólították, hogy fejezze be a veszekedést, és beszéljék meg, mi a probléma. A vádlott azonban trágár kijelentéseket tett, és amikor az igazgatóhelyettes-nő közölte vele, hogy rendőri intézkedést fog kérni agresszivitásával szemben, ez sem használt. Elindult kifelé az épületből a nő viszont felhívta a figyelmét, hogy várja meg a kiérkező rendőröket, mire a vádlott felé fordulva azt mondta, hogy neki senki nem mondja meg, hogy hova mehet, és egy alkalommal, nagy erővel meglökte a sértettet, aki kibillent az egyensúlyából, de nem esett el.

A vádlott a rendőri intézkedés alatt is végig arrogánsan viselkedett, agresszivitása miatt meg kellett bilincselni.

- A sértett pedagógus, az iskola igazgatóhelyettese közfeladatot ellátó személynek minősül. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben, tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott - írja hétfői közleményében a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

(A külső fotó illusztráció)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!