Ugrás a tartalomra

„Nekünk Brüsszelben is Magyarország az első”

Kujan István
Utoljára módosítva
2019. április 06. szombat 13:31
Miskolcon is megkezdte európai parlamenti választási kampányát a Fidesz-KDNP pártszövetség – jelentette be szombati sajtótájékoztatóján Csöbör Katalin. Az országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján kiemelte: „nekünk Brüsszelben is Magyarország az első”.

A kormánypárti politikus azzal kezdte, hogy „a bevándorlás a hagyományos, régi rend hanyatlását jelenti”. – Mi azonban azt gondoljuk, hogy Európában senki nem szeretné a kontinens identitásának elvesztését. Mégis vannak olyan politikus, akik – ki tudja, milyen okokból, de – támogatják a bevándorlást az unióba. Ezek között magyar ellenzéki politikusok is akadnak szép számmal. Az érdekelvű politizálás jó példája ez – fogalmazott Csöbör Katalin.

Felhívta arra is a figyelmet, hogy „nekünk most gondolnunk kell a gyerekeinkre, unokáinkra, hazánk, Magyarország ezer éves történelmére és jövőjére”. – Mi a magyar családokban hiszünk, a minél több magyar gyermek születésében. Mi ezt a választ adjuk a bevándorlásra – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő, figyelmeztetve arra is, hogy érdemes végiggondolni, „szabad-e nekünk egy muzulmán többségű európai jövőt elfogadnunk, amikor látjuk, hogy mit tervezett és mit tett az Iszlám Állam a nem muzulmán hívőkkel. – Ne gondoljuk, hogy ennek vége van – fűzte hozzá.

Fotó: Mocsári László

Csöbör Katalin szerint a másik alternatíva – amit itthon erőteljesen a Demokratikus Koalíció képvisel Dobrev Klára, a párt EP-listavezetőjével az élen – az Európai Egyesült Államok „illúziója”. – Ez a teljes önfeladás, a nemzet elvesztését jelentené – vélekedett a Fidesz politikusa. – Szabad-e egy politikusnak ebben a helyzetben széttárni a kezét és lehajtani a fejét? Mondván, hogy migráció mindig is volt, hogy ez a világ rendje, vagy azt mondani, hogy most éppen nem jönnek. Ez nyilván rossz út lenne. Mi továbbra is megvédjük a saját határainkat, sőt Európa határait és a keresztény gyökereinket is – tette hozzá.

– Mindent megteszünk hazánk és Európa megmaradásáért. A májusi EP-választáson a keresztény civilizációnk a tét – szögezte le a politikus, aki felidézte az Orbán Viktor miniszterelnök által pénteken ismertetett 7 pontot. Sorolta:

  • a migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak
  • egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére
  • senki ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül
  • szüntessék meg a migránskártyákat és a migránsvízumot
  • Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteink, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit
  • Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés amiatt, mert kereszténynek vallja magát
  • bevándorlást ellenző vezetők legyenek az uniós intézmények élén

– Mi azt akarjuk, hogy ne a brüsszeli bürokraták, hanem mi dönthessünk Európa és benne Magyarország sorsáról – hangsúlyozta Csöbör Katalin, aki bejelentette: szombattól a választókerület meghirdetett pontjain standokat állítottak fel, ahol arra kérik az embereket, hogy támogassák Orbán Viktor programját. A miskolci 1-es választókerület országgyűlési képviselője elsőként írta alá az ívet.

– Nekünk Brüsszelben is Magyarország az első – zárta sajtótájékoztatóját Csöbör Katalin.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!