Ugrás a tartalomra

Nézőpont - szégyelljék magukat!

Uri Mariann
Utoljára módosítva
2023. október 14. szombat 12:05
Uri Mariann jegyzete.

Soha nem foglalkoztam a politikával (már amennyire lehet magunkat függetleníteni tőle), fordítva, sajnos, nem tudom ugyanezt elmondani :(

Nem is szeretnék politizálni, ha nálunk ez azt váltja ki a képviselőkből és a különböző politikai funkciókat betöltőkből, hogy kifordulnak önmagukból, és elfelejtik azokat az etikai normákat és/vagy értékeket, ami szerint dolgozniuk kellene.

Mire gondolok?

A karaktergyilkosság eddig sem állt távol a politika hazai szereplőitől, de hogy a rombolást arra a városra is kiterjesszék, amit képviselniük kellene?! Ahelyett, hogy azért dolgoznának, hogy fejlődjön és minél pozitívabb, tetszetősebb kép alakulhasson ki a településről, csak a borúlátó kommunikációt látjuk és halljuk a miskolci Fidesz-KDNP-frakciótól.

Félreértés ne essék! Nem azzal van a baj, ha valaki kritikát fogalmaz meg, közel sem! Feltéve, hogy mindezt építő jelleggel, jobbító szándékkal teszi! Az viszont óriási gond, amikor a képviselők sajtótájékoztatói alapján sorozatosan degradáló, mi több, riasztó hírek jelennek meg az országos sajtóban. Mint ahogy történt az a múlt hét végén is a "romokban lévő közbiztonság" kapcsán. Többek között ilyen hatásvadász címet kapott az egyik televíziós csatornán a tudósítás. Egy olyan témában, ami nem mellesleg nem az önkormányzat, hanem a rendőrség feladata!

Mi ezzel a baj?

Az ilyen jellegű és hangulatú híradások rombolják a város hírnevét, ami egyrészt elriaszthatja a turistákat és a befektetőket is, de hozzájárulhat a közhangulat romlásához, a fiatalok elvándorlásához is. Mindez pedig továbbgyűrűzhet többek között az ingatlanok értékének csökkenésére is.

És miközben egyesek negatív kampányt folytatnak, a Miskolcra érkezők rácsodálkoznak, hogy milyen szép a város, milyen jó itt lenni. Mint ahogy az egyik országos kereskedelmi rádió reggeli műsorának vezetői is hangot adtak ennek nemrégiben - hozzátéve, milyen gyakran tartózkodnak itt.

De említhetjük a fiatalok körében rendkívül népszerű Jólvanezígy online reggeli műsor készítőit is, akik azt mondták a főutcáról, hogy "egy csepp Európa Miskolc szívében".

Kérdem én: hova lett a lokálpatriotizmus? Nem együtt kellene dolgozni a város érdekében, együtt tolni a szekeret előre a félrevezetés és rémhírkeltés helyett?

Erre mondanák nagyanyáink, hogy szégyelljék magukat!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!