Ugrás a tartalomra

Nyári Egészségkosár szépkorúaknak

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 19. szerda 13:50
Bőséges folyadékfogyasztás, sok zöldség, gyümölcs és megfelelő fényvédelem – Felszeghi Sára az egészséges nyári életmódhoz adott tanácsokat a szépkorúaknak. Az Egészségkosár programsorozatot az Idősek Tanácsa szervezte.
Fotó: Juhász Ákos

Gyümölcscsomaggal várták az időseket az Egészségkosár programon. A legtöbben nyugdíjas egyesületekből érkeztek az előadásra. Boronkai Béla például a Derűs Alkony Idősek Klubjától. Érdeklődésünkre elmondta, már korábban is „rendkívül értékes tanácsokat hallottunk a doktornőtől”, így aztán rendszeresen eljárnak a programra.

A sós ételek sok folyadékot vonnak el a szervezetből, ezért nyáron különösen az időseknek és a betegeknek kell odafigyelni a folyadékpótlásra. Felszeghi Sára az egészséges nyári ételekről és praktikákról tartott előadást.

– Ilyenkor, nyáron különösen fontos a fej, a szem védelme, ezért viseljünk kalapot és napszemüveget – tanácsolta a Miskolci Egyetem Foglalkozás-Egészségügyi Központjának szakfelügyeleti főorvosa. – A táplálkozás terén pedig az ún. hűsítő ételeket és italokat fogyasszuk: lédús zöldségeket, gyümölcsöket.

Az Egészségkosár programsorozatnak a mostani volt a harmadik előadása, ősszel ismét várják az időseket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!