Ugrás a tartalomra

Nyárindító 3x3-as megyei torna az Egyetemi Körcsarnokban

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 17. hétfő 12:48
A B.-A.-Z. Megyei Kosárlabda Szövetség nemrégiben rendezte meg a 3x3-as kosárlabdarendezvényét, mellyel igyekeztek minél több kosárlabdázást szerető fiatalnak és kevésbé fiatalnak versenyzési lehetőséget biztosítani. 
3x3 kosárlabda

Tavaly Miskolcon, az egyetemi szabadtéri pályán rendeztek először 3x3-as tornát a LIONS Club támogatásával, melyet 2019-ben már négy hasonló torna követett. Idén június 16-án, vasárnap tartották a nyárindító LIONS Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei 3x3-as Bajnokságot harminc csapat részvételével.

A százhúsz versenyző három korosztályban mérhette össze tudását az egésznapos rendezvényen. A legfiatalabb tíz éves, míg a legidősebb játékos ötvenkilenc éves volt, akik egyforma elszántsággal küzdöttek. A helyszín ismét a Miskolci Egyetem volt, de ezúttal – a hőségriadóra tekintettel – a Körcsarnok „parkettjét” koptatták a résztvevők. 

- Nagy örömünkre szolgált, hogy idén is elfogadták meghívásunkat a DVTK kerekesszékes kosárlabdázói, akik lehetőséget biztosítottak az érdeklődők számára, a kerekesszékes kosárlabdázás kipróbálására – fogalmazott Bene Szilárd, a megyei sportági szövetség ügyvezetője. - A mérkőzések szünetében pedig dobóverseny színesítette az eseményt, ahol értékes tárgyjutalmakat lehetett nyerni, a DECATHLON és a Rockabilly Chicken jóvoltából. A 3x3-as kosárlabda vitathatatlanul a világ egyik legnépszerűbb, legnagyobb tömegeket megmozgató sportja. Játékosai között ott vannak az amatőr sportszeretők éppen úgy, mint a hagyományos, 5×5-ös kosárlabdát profi szinten művelő játékosok. Magyarországon, pár év leforgása alatt rendkívüli népszerűségre tett szert a 3x3-as kosárlabda, de nem csak hazánkban, hanem világszerte is óriási érdeklődés övezi, melynek eredményeképpen a tokiói olimpián már önálló sportágként fog szerepelni.

Végeredmény 

U11-U12 leányok:
1. Jezsu 1
2. MZZZs
3. Jezsu 2 

U11-U12 fiúk:
1. Szerencs VSE 1
2. Super Heroes
3. Kis Huligánok 

U14-U16 leányok:
1. Borsod Celtics
2. Unikornisok

U14-U16 fiúk:
1. Mutáns Dinók
2. The 6ix
3. GUERPY

U18-Felnőtt
1. Kié a laptop?
2. mvk
3. Nyerni jöttünk 

Büntető dobóverseny győztese: Simon Szabolcs 

3 pontos dobóverseny győztese: Baptiszta Péter. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!