Ugrás a tartalomra

Nyárzáró délután az avasi közösségen innen és túl

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. szeptember 30. péntek 20:38
Kulturális-zenés rendezvénnyel zárta a nyarat az Avasi Közösségi Kávézó pénteken. Kiállítása nyílt Czibik Ádám "Zsizsiknek", majd fellépett két ifjú miskolci zenekar: az AkuPUNKtúra és a Tisztakosz.

Mint korábban megírtuk, az Avasi Közösségi Kávézót működtető Dialóg Egyesület ezúttal kifejezetten "fiatalos" rendezvényt akart megszervezni, hogy a közösségi teret olyanok körében is népszerűsítse, akik eddig nem hallottak róla. Természetesen az is cél volt, hogy a megszokott közönség olyan jellegű programon formálhassa tovább közösségét, amely kevésbé jellemző a kávézóra. A terv bejött, mert körülbelül 60 fős nézőközönség töltötte meg a befogadóképessége határait átlépő közösségi kávézót.

Fotók: Juhász Ákos

„A szabadtéri programok és közösségi cselekvések után egy másik periódusa következik a kávézó életének, inkább a klubfoglalkozások dominálnak majd” – utalt az őszi időszak beköszöntére Papp Dénes, a Dialóg Egyesület közösségfejlesztője, az egyik szervező.

Mindezek jegyében kiállítás nyílt Czibik Ádám „Zsizsik” munkáiból. Az alkotó sajnos betegség miatt nem tudott személyesen megjelenni, de a hétköznapi témákból építkező grafikáit, textiljeit és egyéb munkáit így is örömmel fogadta a közönség.

Ezt követően két fiatal miskolci zenekar akusztikus koncertjét hallgatták meg a jelenlévők. Az AkuPUNKtúra egy feldolgozásokra építő banda, míg a Tisztakosz egyre több fellépéssel és sikeres városi tehetségkutatós szereplésekkel töri az utat magának.

Végezetül elmondta Papp Dénes, hogy kiértékelik, milyen volt az újszerű program fogadtatása, és ha a közösség számára vonzóak az ilyen jellegű rendezvények, akkor a jövőben is számíthatnak majd hasonlóakra az Avasi Közösségi Kávézóban.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!