Ugrás a tartalomra

Nyitva van a tábla, Miskolc játszik rajta

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2024. július 20. szombat 09:45
Eredményes évet zárt a DVTK sakkszakosztálya.
Pirosak a lilák ellen

A DVTK az NB I.-es sakk-Magyar Bajnokságban harmadik helyezést ért el úgy, hogy közben rekordszámú ifjúsági játékost építenek be. A tizenkét tábla közül átlagosan ötön tizennyolc év alatti sportoló versenyez. Emellett több ifjúsági játékos is elérte vagy megközelítette azt az Élő-pontszámot, ami a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) címviselői kvótája. A miskolci sakksikerekről Zámbó Zoltán, a szakosztály vezetője beszélt lapunknak.

- A 2008-as születésű Turcsányi Vince FIDE-mester lett, mivel elérte a 2300-as Élő-pontszámot. Gáthi Donát és Kovács Kristóf is a 2200 pont körül állnak jelenleg, így ígéretes mesterjelöltekként képviselik a DVTK-t a versenyeken - mondta Zámbó Zoltán, aki arról is beszélt, hogy országos szinten is listavezető a miskolci szakosztály az utánpótlás-nevelés terén.

Kovács Kristóf szimultánt tartott a Jókai iskolában Fotó: DVTK

- Az ifjúsági játékosok száma nálunk a legnagyobb a magyar bajnokság résztvevői közül. Talán még a Testnevelési Egyetem klubja közelít meg minket. Ezzel együtt a játékerő tekintetében is top 5-ös a csapatunk – mondta.

Sokk viatal DVTK-versenyző veszi fel a harcot az idősebb játékosokkal

Állítását számos diákolimpiai helyezés is igazolta a szezonban. A szakvezető maga is szépen gyűjtötte az érmeket.

- A VI. Parasakk Bajnokságon összetettben második helyezést értem el, a látássérültek között ismét magyar bajnok lettem - tette hozzá.

Zámbó Zoltán
Zámbó Zoltán sakk szakosztályvezető a kiérdemelt Bagonyai Attila-díjjal 

Zámbó Zoltán májusban Bagonyai Attila-díjat is kapott. Ez az életműdíj azoknak jár, akik sokat tettek az utánpótlás-nevelés kapcsán.

- Idén huszonöt éve, hogy tanítom a fiatalokat, így különösen jólesett ez az elismerés – nyilatkozott a szakvezető.

További hírek

Olvasnivaló