Ugrás a tartalomra

Nyolc közé jutott a vívó Eb-n női párbajtőrcsapatunk

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 24. hétfő 09:52
Női párbajtőrcsapatunk – soraiban a Diósgyőri Vívó Egyesület tehetségével, Nagy Kingával – nyolcadik lett a düsseldorfi vívó Európa-bajnokságon.

Fiatal csapatunk a Nagy Kinga, Budai Dorina, Kun Anna, Muhari Eszter összeállításban lépett pástra, és a nyolcaddöntőben Svájccal találkozott. A mérkőzés közepéig a helvétek vezettek, ám ekkor jött Muhari Eszti, és a válogatott legfiatalabb, 16 éves tagja fordított, majd az utolsó körben már biztosan tartották az előnyt a mieink, 45:38 lett a vége.

Ezzel az „alap”, a nyolc közé jutás sikerült, az „extra pluszt” azonban nem sikerült hozzátenni. Ehhez még a lengyelek elleni negyeddöntőben jártunk a legközelebb, elvégre két kör után csak két tussal vezetett a jóval esélyesebb ellenfél. Csakhogy a hetedik és a nyolcadik asszóban egyetlen tust sem sikerült szúrnunk, és ezzel el is dőlt a továbbjutás, a vége 29:40 lett. A helyosztókon nem termett babér a számunkra, előbb Németországtól 45:33-ra, majd Észtországtól 45:29-re szenvedtünk vereséget, és ezzel a csapat a nyolcadik helyen végzett.

Eredmények, Európa-bajnokság, Düsseldorf:

Női párbajtőrcsapat, 17 induló, nyolcaddöntő: Magyarország-Svájc 45:38 (Muhari +6, Budai +1, Kun 0).

Negyeddöntő: Magyarország-Lengyelország 29:40 (Budai -1, Nagy -2, Muhari -2, Kun -6).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Németország 33:45 (Budai -1, Kun -5, Muhari -6).

A 7. helyért: Magyarország-Észtország 29:45 (Nagy -2, Budai -6, Muhari -8).

Végeredmény: 1. , 2. , 3. Olaszország, …8. Magyarország (Budai Dorina, Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga).

(hunfencing.hu)

Programok

-
-
városszerte