Ugrás a tartalomra

Önkéntesek takarították a Szinvát

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2023. szeptember 11. hétfő 21:48
A Szinva Örökség Napok keretében vasárnap önkéntesek tisztították meg az Ötödik és a Hatodik utca közötti szakaszt, ott ahol a Lyukó-patak torkollik "Miskolc gerincébe".
Fotó: Mocsári László

Fertelmes bűz és hatalmas szeméthalom fogadta vasárnap délelőtt azt a húsz önkéntest, köztük több fiatalkorút is, akik részt vettek a Szinva Örökség Napok keretében meghirdetett Szinva-patak tisztításának akciójában. 

Az önkéntesek másfél óra leforgása alatt 12 köbméter hulladéktól szabadították meg az Ötödik és a Hatodik utca közötti partszakaszt, valamint a Szinva- és a Lyukó-patak medrének ezt a részét. Az összegyűjtött szemét nagyobb hányadát építési törmelék tette ki – tudtuk meg Serbán Zsolt tisztasági nagykövettől.

„A medrekből cipőket, papucsokat, pelenkákat, ruhaneműket, plüssjátékokat és még egy hintaágyat is kiszedtek az önkéntesek” – mondta Serbán Zsolt.

Az akciót a MATINE-Magyarországi Tisztasági Nagykövet Egyesület szervezte. Legutóbb március közepén tisztították meg a hulladéktól a Szinvát. Akkor 150 fő 36 köbméter szemetet gyűjtött össze, és azóta a Városgazda is vitt el hulladékot a területről.


 

Programok

Jelenleg nincsenek programok!