Ugrás a tartalomra

Személyes diplomaosztót tartottak a Miskolci Egyetemen

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2021. július 08. csütörtök 21:57
Ugyan családtagok és barátok nélkül, de újra személyesen vehették át diplomájukat a Miskolci Egyetem végzős hallgatói. Csütörtök délelőtt a Műszaki Földtudományi, az Anyagtudományi, valamint a Gépészmérnöki és Informatikai Kar, délután pedig a Bölcsészettudományi és Gazdaságtudományi Kar hallgatóinak diplomaosztóját rendezték meg. Az ünnepség pénteken a jogász, az egészségügyi, és zeneművészetis hallgatók okleveleinek átadásával folytatódik.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

Csütörtökön délelőtt a Miskolci Egyetem egyik előadójában a kari zászlók, a rektor, és a dékánok bevonulásával kezdődött az ünnepi szenátusülés. A padsorokban a Műszaki Földtudományi Kar, a Műszaki Anyagtudományi Kar és a Gépészmérnöki és Informatikai Kar végzős diákjai vártak életük egyik legnagyobb napjára.

A végzett hallgatók közösen tettek mérnöki esküt. Majd a dékánok előterjesztése után elkezdődött az oklevelek átadása. 

A családtagok és az ismerősök egyelőre nem léphettek be az épületbe. Ők az interneten követhették az eseményeket.
Horváth Zita rektor elmondta, idén elég sokáig kérdéses volt, hogy tudnak-e jelenléti diplomaosztót tartani vagy sem. – Végül sikerült, de látható, hogy csak a szokásos június végi időpont után néhány héttel később. Ráadásul még mindig nem teljeskörű, hiszen korlátozni kellett a résztvevőket. Tegnap pedig a szalamander volt a belvárosban – emlékeztetett a rektor, aki ünnepi záróbeszédében azt mondta, reméli, hogy a végzett hallgatók nemcsak piacképes diplomát, hanem egy versenyképes tudást is kaptak a Miskolci Egyetemen. Az átvett oklevél egy előjog is arra, hogy a jövő generáció értelmiségeként dolgozzanak a fiatalok. A rektor beszélt arról is, hogy az egyetem jelszavai a tradíció és az innováció, és a Miskolci Egyetem ott van a nemzetközi felsőoktatás térképén is. 

A friss diplomásokat Alakszai Zoltán köszöntötte. A kormánymegbízott úgy fogalmazott, hogy a diákok a diplomával egy útlevelet is kaptak, amellyel magukkal viszik az egyetem és Miskolc szellemiségét, bármerre járnak majd a világban.

A Műszaki Földtudományi Karon ötvenöten, a Műszaki Anyagtudományi Karon harmincan, a Gépészmérnöki és Informatikai Karon kettőszázhuszonnégyen tettek záróvizsgát, közülük csaknem százhúszan vették át személyesen oklevelüket.

Pfeifer Tamás szeretném folytatni a tanulmányait a miskolci intézményben. – Továbbra is olaj- és gázmérnök specializáción képzelem el a jövőmet, valamint duális képzésben az MVM Zrt.-ben, ahova remélem, sikerül majd felvételt nyernem, miután megszereztem a mester diplomámat is.

Dojcsák Marcell a Műszaki Földtudományi Karon végzett környezetmérnöki alapszakon. – Jelenlegi terveim szerint maradok az egyetemen a Nyersanyag-előkészítési és Környezet-eljárástechnikai Tanszéken mint tanszéki mérnök az MSc-m elvégzéséig.

A csütörtöki diplomaátadón a habilitációs és doktori okleveleket, valamint a becsületdiplomákat is átadták.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!