Ugrás a tartalomra

A szeretet üzenete és zenéje töltötte meg a sportcsarnokot

Miskolc Televízió/Kujan István
Utoljára módosítva
2019. június 13. csütörtök 10:37
Jézus a mi királyunk – ezzel a címmel tartott tanévzáró, egyben vakációnyitó koncertet és elmélkedést a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága, valamint az edelényi Szent Miklós görögkatolikus iskola szerdán a miskolci sportcsarnokban.

A vakáció előtt még utoljára összegyűltek az egyházi iskolába járó általános és középiskolás gyerekek. Több mint kettőezer kisiskolás zárta a tanévet a Generali Arénában, ahol egyházi méltóságok és az oktatási intézmények vezetői, munkatársai mellett Kriza Ákos polgármester is jelen volt. A gyönyörű zenei betétekkel közreműködő Simorjay Emese színművész, a Role együttes és az Egri Érseki Fiúkórus koncertjei mellett Böjte Csaba és Orosz Atanáz adott útravalót a nyári szünetre a gyerekeknek.

A több száz kisiskolás éjszakai égbolttá varázsolta telefonjával a nézőteret. Így lépett a színpadra Fábry Kornél, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára. Rövid köszöntőjében azzal fordult a fiatalok felé, hogy aki Istennel él, annak örök élete van, s ez nem is választható – azonban nem mindegy, hogy hol és hogyan töltik el. – Talán azt már tudjátok, hogy nyáron mit csináltok, de az örök életet, azt reméljük, hogy szeretetben, örömben és boldogságban fogjuk tölteni – tette hozzá, majd részletesen szólt a jövő szeptemberi 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról.

Igazi lélekemelőként hatottak a gyermekekre és tanáraikra a Simorjay Emese színművész által előadott versek. Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója azt mondta: a tanév ugyan véget ért, de a nyári szünetben is fontos, hogy a diákok szeressék egymást, szüleiket, barátaikat. Jézus és az ő tanításai a legfontosabbak, tette hozzá.

Juhász Ákos képgalériája

– Jézusban megvolt a bátorság, eljött közénk, mert hitt és bízott bennünk, s hogy jóra tanítson minket. Ezt kellene nekünk is megtanulni tőle. Nézzünk egymásra szeretettel, mert attól a másik több és szebb lesz – hangsúlyozta, nyomatékosítva: lássuk egymást Jézus szemével.

A tanévet lezáró lelki gyakorlaton Orosz Atanáz elmondta, hogy alig húsz kilométerre Miskolctól található Szentlélek települése, de a Szentlélek ezúttal a Generali Arénát is megtölti. a miskolci megyéspüspök kiemelte: a Szentlélek az, aki Jézus Krisztust királlyá felkente, messiás királlyá, és ő teszi lehetővé azt is, hogy aki ma elhatározta, hogy hasonlítani fog Jézushoz, hogy jó akar lenni, az tudjon is hasonlítani hozzá. – Ügyeljetek arra, hogy ne a félelmeitek, szorongásaitok, vágyaitok vezessenek titeket a vakáció alatt sem – engedte el a nyári szünetre a fiatalokat Orosz Atanáz.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!