Ugrás a tartalomra

„Szívvel és lélekkel” gáláztak a miskolci kossuthosok

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 09. kedd 15:11
Véget nem érő tapsviharok, büszkeségtől kicsorduló könnycseppek, közös nevetések, boldog gyerekek, szülők, nagyszülők és pedagógusok – gálát tartott a miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium.

Az óvodások, az általános iskolások és a gimnazisták is bemutatkoztak a miskolci Kossuth harmadik gáláján április 5-én. Az esemény mottója - „szívvel és lélekkel” - az elsőtől az utolsó percig jól jellemezte a gálát. Nem csak a diákok szereplésén, hanem a pedagógusok izgatottságán is látszott, hogy valóban szívüket és lelküket is beleadták a felkészülésbe és az előadásokba is.

A látványos és változatos programok mintegy három órán keresztül nyűgözték le a nézőközönséget. Megfér-e egymás mellett a néptánc és a slam poetry? Tökéletesen. Lehet-e keringőzni Aranyosi Ervin verse alatt? Szinte kötelező. Az intézmény sokszínűsége mellett a diákok kiemelkedő tehetségét is mutatja az estén megjelenő műfajok sokfélesége.

A színjátszókör My Fair Lady előadása alatt igazi nagyszínházi előadáson érezhették magukat a vendégek, az ötödikesek árnyjátéka mindenhol igazi kuriózumnak számítana, az ovisok pedig bárkit levesznek a lábukról a táncaikkal. De volt még pohár dal, jelbeszéd, ének, tánc, próza – kicsiktől és nagyoktól egyaránt.

A gála igazi különlegessége volt, hogy a Kossuth finn testvériskolájának képviselői, a Kiuruveden lukio tanárai és diákjai is részt vehettek rajta. Az intézmény igazgatója, Vígh Roland a színpadon köszöntötte közeledő nyugdíjazása alkalmából a testvériskola igazgatónőjét, Arja Pentikäinent. A köszöntést az énekkar előadásában a híres finn dal, az Ievan Polkka (Éva polkája) követte a kiuruvesi vendégek örömére.

A gálaest fináléján 3-tól 18 évesig minden résztvevő, mintegy 227 gyermek közösen állt a színpadon és együtt énekelték a Légy jó mindhalálig című musicalből Az élet szép című dalt. A pedagógusok és a diákok több hónapnyi közös munkájának eredménye kelt életre péntek este a színpadon, ahol ismét bebizonyosodott a miskolci Kossuth szemlélete: minden gyermek tehetséges valamiben.

További hírek

Olvasnivaló