Ugrás a tartalomra

Szövetségben a gazdákért

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 12. péntek 21:18
Elfogadhatatlan az Európai Bizottság javaslata, hogy minden tagállam dolgozza ki a saját agrárstratégiáját. Nem lehet 27 féle agrárkoncepció az unión belül – erről beszélt Erdős Norbert a Szövetségben a magyar gazdákért címmel tartott felsőzsolcai fórumon.
fotó: Mocsári László

Erdős Norbert leszögezte: nem tudják elfogadni, hogy Brüsszel a közvetlen agrártámogatásokat 16,4 százalékkal, míg a vidékfejlesztésre szánt pénzeket több, mint 26 százalékkal csökkentse, ahogy az is elfogathatatlan, hogy e mellett 3 százalékos befizetést kérne minden tagállamtól.

A képviselő szerint ugyanakkor van remény a változtatásra, mivel a bizottsági javaslatról már csak az új Európai Parlament szavaz majd. – „Mi azt gondoljuk, hogy a következő egy sokkal jobb parlament lesz; egy bevándorlásellenes parlament lesz, ami megmutatkozik majd az agráriumban is. Az agráriumhoz, az agrárpénzekhez való hozzáállás is ideológiák mentén történik, és ez most egyetlen egy dologról szól: a bevándorlásról. Arra biztatom az agrárium szereplőit, a magyar gazdákat, hogy támogassák a Fidesz-KDNP listáját, mert biztosak lehetnek benne, hogy mi az agrárium mellett, a gazdákért fogunk kiállni” – mondta a Fidesz-KDNP Európai Parlamenti képviselője.

További hírek

Olvasnivaló