Ugrás a tartalomra

Születésnapi fesztiválra készül a húsz éves miskolci Esztenás táncház

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. január 31. szerda 17:44
Az Esztenás táncház a mai napig a régió egyetlen olyan táncházi közössége, amely két évtizede megállás nélkül kétheti, havi rendszerességgel várja a különböző generációk tagjait.
Fotó: Horváth Csongor

A kezdetben még csak huszonéves zenészek és néptáncoktatók egykor még nem is sejtették, hogy nemzedékek fognak felnőni a táncházakon és többgyermekes szülőként fogják majd ünnepelni a fennállásuk húsz éves születésnapját.

A születésnapi rendezvény minden generáció számára tartogat meglepetést, hiszen a fesztivál első részében a gyerekeké és a családoké, a második részében pedig a felnőtteké a főszerep. A fesztiválra meghívást kapott minden táncházszervező, segítő, zenész és néptáncoktató, akik az elmúlt két évtizedben támogatták és lelkesen működtették a miskolci táncházmozgalom ügyét. 

A rendezvény tjúnius 17-én, szombaton 15.00 – 24.00 óra között a Nyilas Misi Házban rendezik meg. A fesztivál születésnapi köszöntése 19.30 órától lesz, ebben az időpontban kerül sor a méltató beszédekre és az elmúlt húsz évben közreműködő személyek köszöntésére.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!