Ugrás a tartalomra

Szurkolt honfitársainak Törökország magyarországi nagykövete az Európai Egyetemi Játékokon 

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 18. csütörtök 15:24
Gulsen Karanis nagykövet szerdán délután találkozott a török versenyzőkkel, hogy sok szerencsét kívánjon nekik. Ezt követően Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora és Bruno Barracosa, az EUSA alelnöke köszöntötte őt.
Fotó: EUG

Gulsen Karanis, Törökország magyarországi nagykövete látogatásakor fontosnak nevezte, hogy Magyarország és Törökország között 100 éves a diplomáciai kapcsolat. Kiemelte, nagyszerű érzés, hogy számos török egyetem részt vesz az eseményen összesen 170 sportolóval, és örül annak, hogy ennyire aktívak a hallgatóik. – Elégedett vagyok azzal, amit láttam. Nagyon tetszenek a helyszínek, a szervezés is remek - mondta. 

A nagykövet a miskolci körülményekről és a versenyek hangulatáról érdeklődött a sportolóktól, és szurkolt a kata elődöntőjén is. 

Ezt követően a Miskolci Egyetem rektora Horváth Zita, valamint az EUSA részéről Bruno Barracosa alelnök fogadta őt a campuson. A megbeszélésen a felek a Játékok mellett a jövőbeli együttműködési lehetőségekről is egyeztettek.

Számos nagykövetség képviselte hazáját a július 12-i nagyszabású megnyitón. Horvátország nagykövete, illetve a holland Nagykövetség képviselői is jelen voltak a rendezvényen. Július 16-án pedig Jorge Roza de Oliveira, Portugália magyarországi nagykövete is járt az EUG miskolci helyszínén. 

További hírek

Olvasnivaló