Ugrás a tartalomra

A tudatos pályaválasztásban segítik a fiatalokat

Cziffra Andrea
Utoljára módosítva
2019. március 13. szerda 13:02
Idén indította el először mentorprogramját Miskolcon a Konnekt Egyesület. Vasárnapi eseményükön bemutatták a Konnekt Módszertan elemeit, az érdeklődők részt vettek a közös ötletelésben és a helyi lehetőségek felmérésében is.
konnekt
Fotók: Mocsári László

A Konnekt Egyesület mentorprogramja negyedik éve fut, Budapesten, Nyíregyházán, Szegeden, és 2019-től már Miskolcon is segítik a középiskolások tudatos pályaválasztását. A program abban segít, hogy valós információk, gyakorlati példák és személyes kapcsolatok által egy valósághoz közelebbi képet formáljanak a diákok az egyes szakmákról, iskolákról és képzésekről. 

konnekt

Mint Pap Henriktől, a Konnekt Egyesület koordinátorától megtudtuk, a Mentorprogram egy hat fázisból álló módszertanra épül. A folyamatban a diákok az önismerettől, a lehetséges utak felfedezésén át jutnak el a döntéshozásig. A fiatalokat képzésekkel, önismereti foglalkozásokkal segítik, hogy jobban megismerjék önmagukat. Tudásukat és képességeiket a nemformális és gyakorlat által való tanulás eszközeivel fejlesztik, ezzel is segítve kitűzött céljaik elérését.

konnekt

A programban minden középiskolás diáknak van egy mentora, aki hat hónapon keresztül segíti őt abban, hogy közelebb kerüljön a számára megfelelő úthoz. A mentor a személyes találkozók alkalmával személyre szabott programokkal vezeti a diákokat saját útja felfedezésében. A találkozók alkalmával sor kerül személyes beszélgetésekre, egyetemi óralátogatásokra, mentorált érdeklődésébe tartozó szakmákba való betekintésre, kreatív és inspiráló programokon való közös részvételre.

konnekt

Vasárnap közös gondolkodásra hívta a miskolci fiatalokat az egyesület. A kétórás workshopon a Konnekt koordinátorai és mentorai bemutatták a program módszertanát, és közösen ötleteltek az érdeklődőkkel a további lehetőségekről, illetve a program miskolci továbbfejlesztéséről. 

konnekt

 

További hírek

Olvasnivaló