Ugrás a tartalomra

Új közösségi tér lett a vájáriskolából Perecesen 

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2024. május 24. péntek 15:00
Közösségi téravató rendezvényt tartanak a 2014-ben bezárt Debreczeni Márton Szakképző Iskola frissen felújított aulájában május 31-én délután 5 órától. 
Képünk illusztráció / Fotó: Mocsári László

– Sikerült megmenteni a pusztulástól a volt vájáriskola épületét – nyilatkozta lapunknak Bazin Levente, a városrész önkormányzati képviselője, majd elmondta, hogy a hosszú ideig magára hagyott épület tavaly óta az önkormányzat irattáraként működik. Előtte elvégezték az épület állammegóvását és a tető felújítását. Ezt továbbfolytatva idén az aulát és az azt kiszolgáló helyiségeket, a mosdókat építették újjá. Ennek folytán mostantól az aula olyan közösségi térként működhet, amely a legkülönfélébb rendezvények otthonaként funkcionálhat. Alkalmas lehet a többi közt koncertek, kiállítások, táncos rendezvények, mazsorett bemutatók, workshopok vagy egyéb rendezvények megtartására.    

A hajdani vájáriskola ikonikus épülete / Fotó: Mocsári László

Mint azt az önkormányzati képviselő elmondta a volt iskola felújítása ezzel nem ért véget. A sort a nagyméretű tornateremmel folytatják majd, amit szeretnének kiadni. Az ebből származó bevétel pedig hosszú távon biztosíthatná az épület fenntartását és állagmegőrzését. Bazin Levente hangsúlyozta, hogy a felújítással az a céljuk, hogy az eredeti funkciójában már fölöslegessé vált ikonikus épületét annak átlényegített funkciójában mindenki magáénak érezze.

Az új közösségi tér bemutatására és avatására az önkormányzat és Miskolci Kulturális Központ jövő pénteken koncerteseményre invitálja az érdeklődőket bízva abban, hogy az új térben mások is fantáziát látnak majd és hamarosan élettel telik meg a sokáig enyészetre ítélt épület. 

Az eseményen a Perecesi Bányász Koncert Fúvószenekar ad koncertet. Fellép Radnai Erika, a KÖDMÖN Formációs Táncegyüttes és Tóth Lőrinc Ágoston. Köszöntőt Bazin Levente, beszédet dr. Ignácz Dávid, Miskolc jegyzője mond.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!