Ugrás a tartalomra

Világbajnoki ezüstérmes a 3x3-as válogatott

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2019. június 24. hétfő 09:50
Ugyan a két DVTK-játékossal felálló magyar 3x3-as női kosárlabda válogatott hatalmasat küzdve Franciaországot legyőzve a döntőbe jutott az amszterdami világbajnokságon, ott Kína gárdája már nagy falatnak bizonyult, de így is hatalmas elismerés illeti az ezüstérmet szerző Medgyessy Dóráékat!

A francia válogatott szerzett vezetést a mérkőzés elején, de Medgyessy révén másfél perc után egyenlítettünk. Idegesen játszottak a csapatok a nagy tét mellett. Látszott, hogy mindkét fél elsősorban a védekezésre igyekszik a hangsúlyt fektetni. Az első játékmegszakításig ismét Franciaország került előnybe, de Theodoreán 2-2-nél egyenlített. Innen vonultak a rövid pihenőre a felek.

A mérkőzés középső szakasza válogatottunk fölényét hozta, ami megalapozta a későbbi sikert. Visszatérve ugyanis Medgyessy azonnal duplát értékesített. Lélektanilag is magunkhoz ragadtunk ezzel a kezdeményezést. Érezhetően megnyugodtak a mieink, míg a francia válogatott nem találta a ritmust. Theodoreán növelte 5-2-re az előnyt, majd Papp duplája után már 7-3-ra mentünk. Extázisban játszottak a lányok.  Medgyessy is betalált távolról, 9-4-re módosítva az állást. Ekkor érkezett el 3 perc 50 másodperccel a vége előtt a második játékmegszakítás.

Amikor visszatértek a csapatok, Papp villant, így 10-5-nél már kétszer annyi pontunk volt, mint riválisunknak. A franciák igyekeztek zárkózni és 10-7-nél akadt egy üres távolijuk, de az leperdült a gyűrűről. Időt is kértek, de ezt követően Medgyessy duplája jött, 12-7-re alakítva az elődöntőt. Fantasztikus, amit produkált a csapat! Extrán koncentráltak játékosaink, nem engedték lendületbe jönni a bpmbaerős és eddig veretlen francia válogatottat.

Másfél perc volt hátra, amikor 12-8-nál Goree értékesített bravúros középtávolit. Az utolsó percbe 13-8-ról érkeztünk. Ekkor még betaláltak a franciák négy pontra felzárkózva. Jött azonban 33 másodperccel a vége előtt Medgyessy találata és ezzel bebiztosította döntőbe jutását a csapatunk. Óriási sportélmény és hatalmas siker ez a diósgyőri drukkereknek is, hiszen még sosem jutott két DVTK-játékost a soraiban tudó magyar válogatott olimpiai csapatsportágban világbajnoki döntőbe. 

Az esti finálé Nem indult túl jól a Theodorán Alexandra, Papp Klaudia, Goree Cyesha, Medgyessy Dóra alkotta magyar csapat számára, a távolról is veszélyes kínaiak villámgyorsan elmentek 4–0-ra, majd 7–0-ra is, ekkor Goree Cyesha törte meg a pontcsendet (7–1), de így is hamar jött a magyar időkérés (9–2).

A már nyolcpontos hátrányban is lévő magyar csapat egy 3–0-s szériával kapaszkodott (10–5), ezt követően pedig tartotta 5-6 pontos hátrányát, sőt, két és fél perccel a vége előtt már csak négy volt a hátrány (13–9).

A felzárkózási kísérletünket két távoli vetette végleg vissza (18–10), Kína végül 19–13-ra megnyerte a döntőt, így először lett világbajnok, a mieink 2017 után másodjára zártak ezüsttel.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!