Ugrás a tartalomra

Villámárvíz Berekalján és Bükkszentlászlón, az önkormányzat segít a károk helyreállításában

Kujan István
Utoljára módosítva
2019. június 22. szombat 10:19
Felhőszakadás csapott le Berekaljára és Bükkszentlászlóra pénteken. Több utcát le kellett zárnia a katasztrófavédelemnek. Kriza Ákos, Miskolc város polgármestere közleményt adott ki, melyben közölte, az esetleges súlyosabb károk helyreállítására a miskolci önkormányzat biztosítja a forrásokat.

19:45 A tűzoltóság mellett a város cégei – a Miskolci Városgazda NKft., a vízszolgáltató és a rendészet munkatársai – a katasztrófavédelem irányítása mellett azonnal megkezdték a védekezést és a kárelhárítást. Az esetleges súlyosabb károk helyreállítására a miskolci önkormányzat biztosítja a forrásokat – olvasható Kriza Ákos polgármester közleményében.

17:42 Vízelvezető árkok teltek meg, az utakon víz hömpölygött és hordalék halmozódott fel a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék miatt – összegezte a délutáni eseményeket Dojcsák Dávid katasztrófavédelmi sajtószóvivő.

Forrás: Pázmándi Péter olvasónk

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett avatkoztak be.

Az egységek átereszeket és csatornaszemeket tisztítottak meg, hogy szabaddá tegyék a víz útját.

Lakóingatlanok nem kerültek veszélybe.

Korábban írtuk:

16:29 Dojcsák Dávid elmondta, Bükkszentlászlóról nem érkezett bejelentés, segélykérés hozzájuk. Berekaljáról tudott új információkkal szolgálni: a miskolci tűzoltók próbálják elvezetni a vizet, kitisztítják a vízelvezető csatornákat. A Megyei Műveleti Szolgálat irányítja a munkát.

Forrás: a Csillagpont Rádió hivatalos Facebook-oldala

16:11 Olvasóink jelezték, hogy Bükkszentlászló egyes részein is hasonló állapotok uralkodnak. A lenti videó félelmetes:

Ez pedig itt Berekalja:

Forrás: a Rádió M hivatalos Facebook-oldala

15:50 Péntek délelőtt másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható felhőszakadás miatt a miskolci járásra. Az előrejelzésük pontos volt, nagymennyiségű csapadék hullott a borsodi megyeszékhelyen.

Olyannyira, hogy Berekalján villámáradás alakult ki. Dojcsák Dávid, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivője érdeklődésünkre elmondta, a Majláth, az Erdő és a Körmöczi utcában vannak kinn a tűzoltók, egyelőre felmérik a terepet, és a helyzettől függően intézkednek.

Úgy tudjuk, a területen több utcát erősen hordalékos áradás ért el, a rendőrségnek egyes utcákat le is kellett zárnia a forgalom elől.

A katasztrófavédelemnél hangsúlyozták: felkészültek a villámáradás elhárítására, a víz elvezetésére.

Képgaléria

Villámáradás idején jellemzően rövid idő alatt kis területen nagy mennyiségű víz gyűlik össze, amely általában négy-hat óra alatt levonul. Ilyenkor a föld sok esetben nem tudja elnyelni és a csatornák sem tudják elvezetni a gyorsan érkező, nagy mennyiségű csapadékot, így rendkívüli intézkedésekre van szükség a védekezésben érintett szervezetek – helyi önkormányzatok, vízügy, katasztrófavédelem – részéről.

Cikkünket rendszeresen frissítjük!

(A külső kép illusztráció)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!