Ugrás a tartalomra

Virágos városrész parkolási gondokkal

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. június 03. csütörtök 08:51
Közterületek állapota, játszótér felújítás, parkolási helyzet: folytatódott a sorozat, amelyen Veres Pál – az adott önkormányzati képviselő társaságában – bejárja a különböző miskolci választókörzeteket.
Mocsári László képgalériája

A polgármester felméri a problémákat, összegzi az elért eredményeket. A Győri kapu után szerdán a Kilián következett, ahol Bartha György önkormányzati képviselő kíséretében szemlélte meg a városrészt.
- Személyes kötődésem is van a környékhez, hiszen a gyermekeim ide jártak iskolába – vezette fel gondolatait Veres Pál. – Kifejezetten élhető városrészről beszélünk, ami számottevő zöldterülettel rendelkezik – természetesen ebből is adódnak bizonyos problémák, amiket kezelni kell.

A legnagyobb fejtörést, mint más környékeken is, a kevés parkolóhely jelenti.

- Amikor a lakótelep épült, teljesen más volt a közlekedés, jóval kevesebb autó járta az utakat. A parkolóhelyeket többnyire zöldterületek rovására lehet kialakítani, tehát olyan kompromisszumokat kell találni, ami mindenki számára megfelel.

A polgármester beszélt a volt Otthon étterem mögötti részen építendő, új orvosi rendelővel kapcsolatban felmerülő kérdésekről is.

- Sajnos itt kényszerhelyzetbe kerültünk, hiszen egy kész tervet örököltünk meg, amihez ha hozzányúlnánk, az a megvalósítást veszélyeztetné. Igyekszünk a legkevesebb gonddal megvalósítani a beruházást – fogalmazott a városvezető.

Fotók: Mocsári László

Átvett bajok

- A választókörzetet és annak problémáit mutattam meg a polgármester úrnak - mondta a bejárást követően Bartha György. – Az Andrássy utcánál és a számozott utcáknál kezdtünk. Itt bővítettük a játszóteret, kijavítottuk a Kilencedik utca úthibáit és az egyes járdaszakaszokat, létesítettünk egy zúzottköves parkolót, valamint zöldnövényeket is telepítettünk a környéken.

Ezt követően a Kilián-délen folytatódott a bejárás.

- Itt a bölcsőde állapota okozott gondokat a közelmúltban. Olyan intézményről beszélünk, ami 2017-ben felújításon esett át. 2019-ben azonban egyszer csak elkezdett füstölni a fal. Úgy renoválták az épületet, hogy villamossági felújítás nem történt. A gyerekeket ideiglenesen másik intézménybe kellett költöztetni. Szerencsére pár hónap alatt sikerült megfelelő módon kijavítani a problémát.

Az óvodával is akadt tennivaló. Ott az udvari játékokkal volt gond. A jövőben épülő orvosi rendelő ügyéről is beszélt az önkormányzati képviselő.

- Szomorúnak tartom, hogy úgy tervezték meg, hogy a zöldterület kárára épüljön fel: a volt Otthon étterem mögötti fák egy része sajnos eltűnik. Ennek oka, hogy az előző városvezetés sem velem, mint képviselővel, sem a lakossággal nem egyeztetett. 2019-ben tulajdonképp egy olyan helyzetet örököltünk meg, amibe akkor már nem volt beleszólásunk. Nincs mit tenni, mert az orvosi rendelőre szükség van.

Sok az autó, kevés a hely

A parkolási gondokat szintén nehéz úgy orvosolni, hogy a zöldterület ne lássa kárát.

- Különböző trükköket találtunk ki: a házak előtti szigeteket kicsit beljebb tolva, a szegélyek összébb húzásával alakulnak parkolóhelyek.

Az Észak-Kilián helyzetével és az ottani aktív civilközösség kezdeményezéseivel is megismerkedhetett Veres Pál. Bartha György emellett a választókörzetben történő virágosításról is beszámolt.

- Az Otthon térre számos virágot ültettünk, de a villanyoszlopokra is kikerültek a kaspók több utcában is.  Azoknak a lakóközösségeknek, akik a bérházak előtt kiskerteket alakítottak ki, a képviselői keretemből vásároltam évelő és egynyári növényeket, amik jelenleg is gyönyörűen virágoznak.  

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!