Ugrás a tartalomra

Vízbe fulladástól mentettek meg egy embert a miskolci rendészek

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 13. csütörtök 12:06
Csak a szerencsének és a rendészeknek köszönheti az életét az a középkorú hajléktalan férfi, aki majdnem belefulladt a szökőkútba néhány hete a Centrumnál. A rendészek éppen arra járőröztek, rajtuk kívül senki nem segített a fuldokló férfinak.

Ha a rendészek nem emelik ki azonnal a férfit, akkor biztosan megfulladt volna. A baleset néhány hete, hétfőn reggel fél 7-kor történt. A térfigyelő kamera képein is jól látszik, hogy sokan igyekeztek munkába, várták a villamost. Sőt a férfi vízbe borulásakor még ült is valaki mellette – ennek ellenére a rendészek megérkezéséig senki nem segített neki.

Fodor Péter közterület-felügyelő is elmondta, ugyanúgy zajlott az élet a villamosmegállóban, mint bármikor máskor; mindenki nyugodtan várta a következő járatot. – Egyedül egy járókelő szólt oda nekünk a zebra környékén, hogy nézzük már meg, mi lehet azzal az emberrel ott a szökőkútnál – idézte fel az esetet.

Munkatársa azonnal értesítette a mentőket, akik hamar a helyszínre érkeztek és elszállították a férfit. Úgy tudjuk, néhány nap múlva kiengedték a kórházból.

Kép a kamerafelvételből

A Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai gyakran találkoznak olyan esetekkel, amikor szükség van a segítségükre. Kovács László Csaba igazgató rámutatott: a segítő tevékenység ma már a munkájuk részét képezi – mutatott rá –, „kimutathatóvá vált, hogy heti szinten több alkalommal segítségre szoruló embernek nyújtanak segítséget munkatársaink”.

Hozzátette, járőrözés szempontjából a belváros kiemelt területnek számít, a Széchenyi utcán reggeltől estig két rendészpár teljesít szolgálatot. A hétvége felé pedig éjszaka akár nyolcan is kint vannak az utcákon.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!