Ugrás a tartalomra

Környezet

Utoljára módosítva
2019. július 17. szerda 10:52
Ha júniusban melege volt, akkor most készüljön: július végül még forróbb lesz.
Utoljára módosítva
2019. július 16. kedd 16:06
Miskolc a második legzöldebb magyar város. Az elmúlt 11 évben csaknem 1,5 millió négyzetméterrel nőtt a zöldterület a városban. A green city elv mintavárosaként az egészségügyi világszervezet ajánlását jócskán felülmúlja a csaknem 5 millió négyzetméternyi zöld területével.
Utoljára módosítva
2019. július 16. kedd 14:10
Óriási medúzát filmezett le az angliai Cornwallnál Lizzie Daly tengerbiológus, a videót a Marine Conservation Society Facebook-oldalán tették közzé.
Utoljára módosítva
2019. július 14. vasárnap 15:58
A következő napokban fokozatosan melegszik az idő, a hétvégén már 33 fok is lehet. Emellett sok lesz a napsütés, helyenként lehetnek csak záporok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
Utoljára módosítva
2019. július 13. szombat 11:33
A zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológia Szolgálat.
Utoljára módosítva
2019. július 12. péntek 14:12
A zöld busz programban tíz év alatt 7500 elavult járművet cserélhetnek le az önkormányzatok. Miskolc előrébb jár, a CNG buszok beszerzésével időben tett a környezetbarát közösségi közlekedésért – emelte ki az Innovációs Minisztérium államtitkára. Kaderják Péter szerint Miskolccal ezért külön tárgyalnak majd.
Utoljára módosítva
2019. július 12. péntek 11:01
Több halálos áldozatot követelt szerda este a Görögország északi részén, a Halkidiki-félszigeten tomboló vihar. A magyarok által is kedvelt üdülőhelyen igazi katasztrófafilmhez hasonló állapotok uralkodnak jelenleg is. A 40 Celsius-fokos hőség után jégesővel kísért szélviharral érkezett meg az ítéletidő: letarolta a parton található bárokat, tetőket bontott, tövestül csavarta ki a fákat, néhányat autókra borított.
On
Utoljára módosítva
2019. július 10. szerda 14:16
A Greenpeace életnagyságú, hulladékokból kiemelkedő bálnaszobrokkal hívja fel a figyelmet a műanyagszennyezés mindenkit érintő problémájára.
Utoljára módosítva
2019. július 10. szerda 14:28
A Miskolci Állatkert szurikátacsapata, ahogy a tavalyi évben, úgy idén is három kölyökkel lett népesebb. A kicsik ugyan még május utolsó napjaiban jöttek a világra, mivel azonban szüleik az első hetekben a föld alatt kialakított üregeikben nevelték utódaikat, így gondozóik is csak hetekkel később pillantották meg őket először. Mára a kölykök elég nagyok lettek hozzá, hogy folyamatosan a föld felszínén tartózkodjanak a felnőtt állatok társaságában.
Utoljára módosítva
2019. július 10. szerda 11:24
Szerdára virradó éjjel megdőlt az országos minimumhőmérsékleti rekord – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Programok

-
Thália-ház
-
-
Gárdonyi Géza Művelődési Ház
-
Miskolctapolcai út mellett
-
Lovagi Tornák Tere