Ugrás a tartalomra

Környezet

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 04. szombat 18:48
A munkavégzéssel kapcsolatos korlátozások miatt, akik kerttel, hétvégi telekkel rendelkeznek, több időt tölthetnek ezek, gondozásával.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. április 04. szombat 16:50
A Magyar Természetjáró Szövetség is azt kéri, hogy a koronavírus járvány idején mindenki maradjon otthon, és csak virtuálisan kiránduljon, online induljon a természetbe.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. április 03. péntek 16:18
Megkezdődött a 2020-as országos szúnyoggyérítési program végrehajtása - tájékoztatta a programért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője pénteken.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 02. csütörtök 11:01
Nyírlugoson volt a leghidegebb, ott -11,3 fokot mértek, össszesen nyolc állomásukon volt hidegebb a korábbi rekordnál - közölte az Országos Meteorológia Szolgálat.
Forrás
MTI.hu
Utoljára módosítva
2020. április 01. szerda 12:21
Megdőlt a hidegrekord szerdára virradóra, a Nógrád megyei Zabarban csaknem mínusz 12 fok volt - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. március 31. kedd 12:13
Szinte hihetetlen, de mióta méréseket végeznek, először észleltek hőhullámot az Antarktiszon.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 31. kedd 11:30
A levegő szennyezettsége komoly hatást gyakorol az emberi légzőrendszer és az immunrendszer állapotára – erre figyelmeztetnek a közegészségügyi szakemberek. A szennyezett levegőben gyengül a szervezet védekezőképessége és jobban terjednek a vírusok is. A szakemberek ezért mindenkit arra kérnek, hogy különös tekintettel a koronavírus-fenyegetésre, az elkövetkező napokban, hetekben, hónapokban ne égessenek avart, zöldhulladékot.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 30. hétfő 16:09
Vigyázunk a kollégáinkra, mert a csaknem háromszáz kutya ellátását akárki nem tudja elvégezni – nyilatkozta Kisfalvi Nyina, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány elnöke.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 31. kedd 09:23
Tavasz van és itt a kerttakarítás ideje. Sokan, sokféle gyakorlatot követve ténykedünk a gyümölcsösben, szőlőben, vagy éppen a veteményesben. Van, aki gereblyézik, aprít, aprítékol, komposztál, mulcsol, és van, aki szerint egy gyufa is megoldja a felhalmozott kerti hulladék szem elől való eltüntetését.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 30. hétfő 19:08
Az elmúlt héten jelentősen javult Miskolc levegőjének minősége. Ez elsősorban annak a kedvező széljárásnak volt köszönhető, ami a városban és környékén lévő levegőt kisöpörte, helyére pedig tiszta levegőt hozott, így a szállópor-szennyezettség jóval az egészségügyi határérték alatt maradt. Azonban nem örülhettünk sokáig ennek a friss levegőnek…

Programok

Jelenleg nincsenek programok!