Ugrás a tartalomra

Állandó készenlétben a miskolci lakások melegéért

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2019. május 18. szombat 20:27
Szilágyi Tibor, a MIHŐ Kft. karbantartási főgépésze kapta idén a Magyar Távhőszolgáltatásért Szakmai Díj Ezüst Emlékérmet. A távhőszakmában végzett csaknem negyven éves magas színvonalú munkásságát több alkalommal is elismerték, de ez kiemelkedik a kapott díjak közül.
Fotó: Végh Csaba

Szilágyi Tibor 1978 végén érkezett Miskolcra feleségével együtt, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből. A következő év elején az akkori Borsod Távhőben – mai nevén MIHŐ Kft. – kapott munkát mint hidraulikai gépész, és katonaság után is ide tért vissza, az Avas hőkörzet tartozott hozzá. 1986-ban érettségizett az akkori Zalka Máté Szakközépiskola gépészeti szakán. Ezt követően hegesztő szakképesítést is szerzett, ami azért volt fontos, mert az irányítása alatt lévő karbantartási, hibaelhárítási tevékenység sikeressége sok esetben az elvégzett hegesztési munka kifogástalan minőségén múlik.

Szorgalmának, kiemelkedő szakmai érdeklődésének, a távhőszakma iránti elhivatottságának, munkabírásának és példamutató munkamoráljának köszönhetően hamar előrelépett.

2009-től látja el feladatait karbantartási főgépészként. Ekkor vonták össze a különböző szolgáltatási területeken lévő avasi, belvárosi, diósgyőri és egyéb területek karbantartási feladatait egy szervezeti egységbe.

– Így ekkortól már 90 km távhővezeték, 350 hőközpont, a MIHŐ tulajdonú kazánházak karbantartása, meghibásodásuk esetén azonnali hibaelhárítása a felügyeletem alá tartozott – sorolta a tevékenységeket Szilágyi Tibor főgépész. – Hibaelhárítás esetén csapatomon múlik a szolgáltatás mielőbbi visszaindítása, ami a felhasználói megítélés egyik sarkalatos pontja. A karbantartási feladatok ellátása csapatmunka, és egy-egy üzemzavar-elhárítás esetén nagy jelentősége van a tapasztalati tudásnak is. Én is nagyon sokat tanultam az idősebb munkatársaimtól. Ezeket a tapasztalatokat ma is hasznosítom munkám során, és folyamatosan átadom fiatalabb kollégáim részére – mondta Szilágyi Tibor, majd kitért a díjra is. – Középvezetőként meghatónak és nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy idén én kaphattam a Magyar Távhőszolgáltatásért Szakmai Díj Ezüst Emlékérem kitüntetést. Korábban is kaptam már szakmai kitüntetéseket, de ilyen megbecsülésben még nem volt részem, így erre vagyok a legbüszkébb.

A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége évente megrendezi – ezúttal Tapolcán tartotta – szakmai konferenciáját, amelyen ünnepélyes keretek között átadta elismeréseit, többek közt Szilágyi Tibornak, a MIHŐ Kft. karbantartási főgépészének a Magyar Távhőszolgáltatásért Szakmai Díj Ezüst Emlékérmet.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!