Ugrás a tartalomra

„Az emberek újra bíznak Miskolcban”

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 23. csütörtök 17:07
Az országos élmezőnyben Miskolc a lakásépítések számában – jelentette ki Soós Attila, a Fidesz miskolci képviselőcsoportjának vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

– Az idei költségvetés elfogadásáról szóló közgyűlési vitában tényekkel, adatokkal bizonyítottuk, hogy városunk gazdasága valósággal szárnyal, hiszen az itt működő cégek, vállalatok az elmúlt esztendőkben folyamatosan, egyre több és több iparűzési adót fizettek be Miskolc kasszájába. 2018-ban pedig városunk adóbevételei – anélkül természetesen, hogy az adókulcsok változtak volna – minden addigi rekordot megdöntöttek – hangsúlyozta Soós Attila.

A Fidesz miskolci frakcióvezetője felidézte: a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb, 2018 lakáspiacának egészét áttekintő elemzéséből kiderült, hogy Győr és Budapest néhány kerülete, a különleges helyzetben lévő Balatonlelle és a budapesti agglomerációhoz tartozó Biatorbágy után, Miskolcon épült a legtöbb új lakás – szám szerint 229 – az országban tavaly.

Fotó: Mocsári László

Miskolc olyan városokat előzött meg a lakásépítések számát illetően, mint Debrecen, Szeged, Kecskemét, Székesfehérvár, Nyíregyháza, vagy Szombathely.

– Az adatsor alapján mi két fontos következtetésre hívnánk fel a közvélemény figyelmét: egyrészt a miskolci gazdaság látványos fejlődése után ma már a helyi fizetőképes kereslet is folyamatosan erősödik, gyarapodik. A tények azt mutatják, hogy befektetők, a miskolci polgárok egyre nagyobb fantáziát látnak az itteni ingatlanpiacban – mutatott rá a frakcióvezető, hozzátéve: ugyanakkor örömmel jelenthetjük ki azt is, hogy az emberek újra bíznak Miskolcban, bíznak a helyi ingatlanpiac prosperitásában.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!