Ugrás a tartalomra

A belváros lehet a 2020-as évek fejlesztésének nyertese

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 23. csütörtök 19:18
A régi miskolci belváros, a Széchenyi negyed hajdani „Főzelékfaló” épülete európai színvonalú apartmanházzá alakult. Az Expert cégcsoport már kilenc belvárosi épületet keltett életre. Kiss János alpolgármester szerint a 2020-as évek fejlesztéseinek egyik nagy nyertese a belváros lehet.
Fotók: Végh Csaba

Az Expert cégcsoport célul tűzte ki, hogy emblematikus miskolci épületeket keltsen életre. A szerdán átadott, és megáldott apartmanházzal együtt eddig kilenc beruházást valósítottak meg, de már most tervben van a következő felújítás.

Az európai színvonalú apartmanház csaknem 2 évig épült. – Talán korábban is elkészültünk volna, de fontos volt számunkra – és Kocsis Szilárd tervező számára is –, hogy megtartsuk az épület régi tónusát – tudtuk meg Hajdú Lászlótól, az Expert - Holocor Ingatlanhasznosító Kft. ügyvezetőjétől, tulajdonosától.

Hat darab 80 négyzetméteres, két hálószobás, nappalis, prémium lakásokkal bővült a belváros, amelyek minden igényt kielégítően be vannak rendezve. A földszinten már működik egy üzlethelyiség is, valamint a 6 lakáson túl, még egy közösségi hely is van az apartmanházban.

– Valahol az albérlet és a szálloda között helyezkedik el ez a ház – fejtette ki Hajdú László. Az Expert cégcsoport igazi lokálpatriótaként azt érzékelte, hogy viszonylag kevés az olyan kimondottan jó minőségű ingatlan, amit egy Miskolcra érkező vendég igénybe vehet – ezért újították fel a régi Főzelékfaló épületét.

Az ügyvezető továbbá kifejtette: a Centrumnál nagyon régóta elég szomorú sorsa van a főutca egy viszonylag nagy áthidaló épületének. „2020-ban ezt szeretnénk rendbe tenni, és új funkciót találni neki."

A 2020-as évek fejlesztéseinek az egyik nagy nyertese a történelmi miskolci belváros lehet – ezt már Kiss János, Miskolc alpolgármestere mondta. Véleménye szerint a belvárosban – ahogy egész Miskolcon is – egyre nagyobb a gazdasági élénkülés, erősödnek a kereskedelmi és üzleti mutatók.

– A mai nap egy városfejlődési bizonyságtétel. Egy jelentős beruházási volumenű, városképileg is meghatározó ingatlanfejlesztést avatunk, ahol a miskolci lakásállomány további új építésű lakásokkal bővül - mondta Kiss János alpolgármester. - Nem véletlen volt az elmúlt napok egyik híre, hogy Miskolc országos összesítésben az 5. helyen áll a KSH legfrissebb, a 2018-as lakáspiac egészét áttekintő kimutatása szerint, a folyamatban lévő lakásépítések számát tekintve. Csak Budapest, Győr, egy nagy balatoni projekt miatt Balatonlelle, valamint Biatorbágy előzi meg – tette hozzá.

– De bizonyságtétel ez a mai nap arra is, hogy a miskolci vállalkozói tőke kezdi magának felfedezni a történelmi belvárost. És kezdi üzleti alapon is értéknek tekinteni a belváros utóbbi években megnövekedett kereskedelmi forgalmát, városképi fejlesztéseit, a kulturális élénkülést. Azonban a belváros további fejlődéséhez, ahhoz, hogy világszínvonalra emelkedjék, szükség van arra is, hogy a magántőke is fokozza itt a beruházásait, tovább modernizálja az üzleti környezetet, és tovább növelje a kereskedelmi vonzerejét. És végezetül bizonyságtétel a mai nap arra, hogy az a nagyívű gazdasági növekedés, amely az elmúlt években Miskolcot jellemzi – az iparűzési adóbevételek tíz évvel ezelőtti mértékének megduplázódása, az országos átlagot meghaladó növekedés fenntartható. Fenntartható azért, mert a városvezetés a gazdasági környezet folyamatos fejlesztésére törekszik. És fenntartható azért, mert Miskolc tele van tehetséges és sikeres vállalkozásokkal, akikkel együtt rakhatjuk le egy új miskolci aranykor alapjait – mondta Kiss János alpolgármester.

Gecse Attila, lelkész áldotta meg az új, európai színvonalú apartmanházat Miskolc belvárosának kellős közepén, így szerdától a Széchenyi negyed régi Főzelékfalójának épülete új funkciót tölt be.

További hírek

Olvasnivaló