Ugrás a tartalomra

Biztosított a kigyulladt noszvaji idősotthon lakóinak ellátása

hirado.hu / mti.hu
Utoljára módosítva
2019. március 06. szerda 15:47
Tűz ütött ki egy noszvaji idősotthonban kedd éjjel, összesen 101 embert kellett kimenekíteni. A tüzet már eloltották, az utómunkák még tartanak – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Kecső Erzsébet elmondta: a tűzben a létesítmény egy részének tetőszerkezete károsodott és az emeleti lakószobák közül több is lakhatatlanná vált. A Noszvaj külterületén fekvő Kincses Sziget Gondozási Központ 101 lakójának folyamatos ellátása biztosított: az érintett épületrészből kimenekített embereket átmenetileg a komplexum oktató- és imatermében, valamint szállásain helyezik el - tette hozzá.

Hangsúlyozta: köszönet illeti a központ munkatársait, akik hajnalban a tűzoltók kiérkezése előtt, haladéktalanul megkezdték a lakók szakszerű kimenekítését és jelenleg is dolgoznak a létesítmény zavartalan működéséhez szükséges feltételek biztosításán.

KORÁBBAN ÍRTUK: 

Nagy Csaba, a Heves megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, a hajnali 2 óra után befutott riasztást követően Egerből, Mezőkövesdről, Füzesabonyból és Pétervásáráról öt járművel több mint húsz tűzoltó érkezett a helyszínre. Ők a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett nyolc vízsugárral, bő két óra alatt fékezték meg a lángokat. Az oltást követő utómunkák még jelenleg is tartanak – tette hozzá.

Jelezte, az időközben pontosított adatok szerint a létesítményből 65 embert kellett kimenekíteni. Égési sérülést és füstmérgezést senki sem szenvedett, öt lakót kisebb felszíni hámsérülésekkel vittek kórházba a mentők.

A szóvivő tájékoztatása szerint az eddig ismeretlen okból keletkezett tűz a mintegy 500 négyzetméter alapterületű épületnek csak egy részét érintette, ezek a helyiségek azonban lakhatatlanná váltak. Az utómunkák befejezését követően helyszíni szemlét tartanak és tűzvizsgálati eljárás indul az okok felderítésére – közölte.

További hírek

Olvasnivaló