Ugrás a tartalomra

Ég a harmadik gyertya is az adventi koszorún

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. december 12. vasárnap 19:17
A Szent István téren Varga Andrea alpolgármester gyújtotta meg az öröm gyertyáját ezüstvasárnap. Ünnepi beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy szenteljünk időt és energiát önmagunkra, hogy mások felé is tudjunk fordulni.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

Elérkezett advent harmadik vasárnapja, a Szent István téren összegyűlt ünneplőknek a Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium tanulói énekeltek, majd lelkészük, Pethő Judit imádkozott együtt a közönséggel. Majd Varga Andrea alpolgármester mondott ünnepi beszédet. 

– A gyertyagyújtással elindítunk egy folyamatot, de valójában itt nem a kémiáról van szó, hanem sokkal többről. A szép ünnep érdekében rengeteg előkészületet teszünk, sok-sok energiát és időt szánunk erre. Fontos azonban, hogy ez a sok munka mivé válik, ez a mi döntésünk és felelősségünk. A várakozás öröme soha nem tárgyakról szól. Ha emlékeket idézünk fel önmagunkban, amik valódi örömmel töltöttek el minket, azok például együtt-töltött cselekvő időrészletek. Befelé, magunkra kellene figyelnünk, hogy legyen energiánk másokra figyelni, gyerekeinkre, közösségünkre – mondta az alpolgármester, majd Lucy Montgomery kanadai írónőtől idézett: az igazi boldogság az, amikor apró örömök érnek sorozatban.

Az ünnepi beszéd után Varga Andrea Lehoczky Lászlóval, a Miskolci Speciális Felderítő és Mentőcsoport vezetőjével gyújtotta meg a harmadik gyertyát. Végül a Forrás kamarakórus énekelt.

További programok itt érhetők el.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!