Ugrás a tartalomra

Egy ember vesztette életét a Pöltenberg utcai lakástűzben

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 10. péntek 08:03
A lángok csütörtök éjjel csaptak fel egy családi házban, három embert élve hoztak ki a lánglovagok, a negyediknek viszont már nem lehetett megmenteni az életét. 

Ahogyan arról az éjjeli órákban a minap.hu is beszámolt, csütörtökön késő este kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy háromszintes épület földszinti, nyolcvan négyzetméteres lakása Miskolcon, a Pöltenberg Ernő utcában.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a tűz keletkezésének idején többen is tartózkodtak az épületben. 

- A tűzoltók három embert kimentettek, továbbá a tűzzel érintett helyiségben egy embert találtak, az ő életét azonban már nem lehetett megmenteni. A lakásban lévő bútorok és berendezési tárgyak égtek, az egységek a lángokat több oldalról fékezték meg, így a tűz a felsőbb szintekre nem terjedt át. A mentők három embert füstmérgezés miatt kórházba szállítottak - írták.

Nem zárható ki hogy a tűz elektromos meghibásodás miatt keletkezett, az eset körülményeit a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.  

A katasztrófavédelem felhívja a figyelmet, hogy a lakástüzek több mint hatvan százaléka a fűtési időszakban következik be, ilyenkor tehát fokozottabb odafigyelésre van szükség. A legjobb megoldás, ha füstérzékelőt működtetünk, és tűzoltó készüléket szerzünk be.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!