Ugrás a tartalomra

Egy perc Miskolc

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. július 04. kedd 17:46
Egy percben a város legfrissebb híreivel.

Státusztörvény és Európai Polgár díj

Az Országgyűlés 134 igen, 60 nem szavazattal, tartózkodás nélkül megszavazta a tanárok új életpályájáról szóló törvényjavaslat. A státusztörvény 2024. január elsejétől lép hatályba. Dobrev Klára kezdeményezésére ugyanakkor Európai Polgár díjat kapott a Tanítanék Mozgalom, amely 2016-ban a miskolci Herman Ottó Gimnázium pedagógusainak a közoktatás válságáról szóló nyílt levele nyomán született.

Kész a komlóstetői kerékpárút

Elkészült a Komlóstetőt és a Mexikó-völgyet összekötő kerékpárút. A biciklisek már birtokba is vették. A beruházás részeként több, mint 200 méter hosszban megerősített pályaszerkezettel, több, mint egy kilométer hosszban pedig normál pályaszerkezettel készült az út. A projekt Európai Uniós forrásból valósult meg a tavasszal átadott Miskolcot és Felsőzsolcát összekötő szakasszal együtt.

Jubileumi előadásra várva

Csaknem elfogytak a jegyek a Miskolci Nemzeti Színház augusztusi jubielumi előadására. A Tatárok Magyarországban című darabbal nyitotta meg kapuit 200 éve a kőszínház. Az alapítók emléke előtt tisztelegve ugyan ezt a színdarabot mutatja be a társulat Szőcs Artúr rendezésében.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!