Ugrás a tartalomra

Életpályamodellt vezetnek be az önkormányzati rendészetnél

Kujan István
Utoljára módosítva
2019. április 15. hétfő 14:48
Az önkormányzati rendészetnél bevezetjük az életpályamodellt, ami a munkatársak számára magasabb alapfizetést, látható előremenetelt, illetve teljesítményarányos bérkiegészítést is jelent – mondta el Kriza Ákos polgármester a Miskolci Önkormányzati Rendészet évösszegző állománygyűlésén hétfőn a MIÖR Győri kapui központjában.
Fotók: Juhász Ákos

„Küzdelmes harcot folytatunk”

Kovács László Csaba, Miskolc Önkormányzat Rendészeti igazgatója évösszegző előadásában elmondta, a városi költségvetés idén már 760 millió forintot fordít a rendészetre. Tavaly 63 ezer esetben intézkedtek, döntően – közel 7 ezer alkalommal – autóval elkövetett KRESZ szabálysértés miatt, a köztisztasági szabálysértések száma pedig elérte a 2600-at. Több mint 600 alkalommal intézkedtek állattartással kapcsolatban is.

– A köztisztaság megőrzése, javítása érdekében küzdelmes harcot folytatunk. Azt megígérhetem, hogy ezt a tevékenységünket fokozzuk, nagyon határozottan fel fogunk lépni a szabálysértőkkel szemben – emelte ki, hozzátéve: tavaly több mint 250 helyszíni bírságot szabtak ki, és közel 400 feljelentést tettek köztisztasági szabálysértések miatt.

2018. eredményei között az igazgató megemlítette egyebek mellett a Zöldkommandó felállítását, a belváros rendjének kiemelt ellenőrzését, vagy éppen a drónvásárlást. Az idei tervekben az életpályamodell bevezetése, az Operatív Műveleti Központ kialakítása, valamint a járműpark modernizációja szerepel.

„Az ország kiemelkedően jól teljesítő rendészeti állománya a miskolci”

Hubay György országgyűlési képviselő felelevenítette: Kriza Ákos polgármester 2013-ban – először az országban – egy egységes, több összetevőből álló városi biztonságpolitikai programot alkotott meg, aminek az egyik legfontosabb eleme az önkormányzati rendészet létrehozása. – Azóta mind létszámában, mind technikai felszereltségében megerősítette a városvezetés a MIÖR-t. Mára a fővárosi rendészeti igazgatóság után a második legnagyobb önkormányzati rendészet a miskolci a jelenlegi 160 fős létszámával – mutatott rá, hozzátéve: a sikerességet mutatja az is, hogy számos város érdeklődik a miskolci modell iránt. A kormánypárti politikus emlékeztetett: a jelenlegi 300-as térfigyelő kamerarendszert 900-asra bővítik.

– Hazánk külső határainak védelme, a belső rend és biztonság kiemelten fontos érték. Magyarország az elmúlt évek során komoly erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy meg tudja védeni a déli határt, egyúttal a schengeni övezet határát is. Ezzel tudtuk szavatolni a magyar emberek és az európai polgárok biztonságát – emelte ki Hubay György, aki gratulált a kiváló állománynak az elvégzett munkához.

Juhász Ákos képgalériája

„A biztonságos Miskolc megteremtése a célunk”

Kriza Ákos polgármester emlékeztetett, hogy az élhető Miskolc programjának szerves részeként sok munkát elvégeztek már a közbiztonság erősítése érdekében. – Leszögeztük, hogy rendet szeretnénk a köztereken, felszámoljuk a nyomortelepeket, rendet tartunk a lakóközösségekben, megszüntetve a „fészekrakók” miatt kialakult áldatlan állapotokat, és betartatjuk a közösségi együttélés normáit – részletezte a városvezető.

Ehhez felépítettek egy állományt, kialakítottak egy széleskörű kapcsolatrendszert a rendőrséggel, a polgárőrséggel és a társszervekkel. Ez az együttműködés a sikerek záloga, tette hozzá. – Tavaly 680 millió forintot költöttünk a rendészet működésére, a bérekre. Minden évben fejlesztünk, új tevékenységeket vezetünk be, fejlesztjük az infrastruktúrát. Épül a térfigyelőkamera-rendszer gerinchálózata, valamint a műveleti központ. Ezekkel tovább erősítjük a közbiztonságot – hangoztatta Kriza Ákos.

Miskolc polgármestere bejelentette: az önkormányzati rendészetnél bevezetik az életpályamodellt, ami a munkatársak számára magasabb alapfizetést, látható előremenetelt, illetve teljesítményarányos bérkiegészítést is jelent. – Egy újabb nagy lépést teszünk abba az irányba, hogy Miskolc legyen hazánk legbiztonságosabb városa – hangsúlyozta Kriza Ákos.

Az évösszegző állománygyűlésen elismerő okleveleket, ajándékokat 12 munkatársnak adtak át a rendőrség és az önkormányzati rendészet közös közterületi-járőrszolgálati tevékenységében végzett kiemelkedő munkájának elismeréseként. Továbbá az életpályamodellnél bevezetnek egy jelképrendszert is – az első ilyen jelképet Kriza Ákos polgármester tűzte fel Szabó Csaba szolgálatvezetőnek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!