Ugrás a tartalomra

Elstartolt a VI. Dixie és Jazz Fesztivál

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. július 21. péntek 23:00
A jazzt és a dixielandet szerető közönség ismét Miskolcra figyel. Két helyszín, három nap, tizenegy zenei program - péntektől vasárnapig rendezik meg a nemzetközi dixieland és jazz fesztivált a városban.

Hatodik alkalommal rendezik meg Miskolc belvárosában az előttünk álló hétvégén a nemzetközi dixieland és jazz fesztivált. Az esemény részleteiről a Miskolc Dixieland Band mint főszervező, a Miskolci Kulturális Központ (MKK) mint társszervező és Miskolc város, mint az esemény támogatója számolt be kedden a MÜHA-kávézóban.

A program keretein belül három napon keresztül szórakoztatják hazai és nemzetközi együttesek a teljesen ingyenes eseményre látogatókat. A rendezvény két főhelyszíne lesz: a Szinva teraszon a nagyzenekarok játszanak majd, míg a MÜHA előtt a kisebb produkciók kapnak helyett.

A Miskolc Dixieland Band meghívására a miskolci La Barriére Manouche Jazz, a DT Band és a Steve Jazz Trio mellett a hévízi Happy Dixieland Bandet hallhatjuk a műfaj hazai képviselőiként a fesztiválon, vendégelőadóként pedig Varga Andreát invitálták a színpadra a házigazdák. Külföldi vendégként a Bécsből érkező Susan Blake és a Tarnów-i Leliwa Jazz Band előadását élvezhetik a fesztiválra látogatók.

Kézdi Ákos képgalériája

A fesztivál több mint koncertek egymásutánisága, hiszen olyan kísérőrendezvények, mint a dixie-felvonulás vagy a gyerekkoncert igazi örömzenélést hoznak a belváros szívébe. A koncertek minőségi élő zenét, műfaji sokszínűséget, professzionális előadásokat nyújtanak a közönség számára. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!