Ugrás a tartalomra

Európai Egyetemi Játékok - továbbjutottak a miskolci strandröplabdázók

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 22. hétfő 08:48
A játékok tizenkettedik napján jól szerepeltek a miskolci férfi strandröplabdázók, negyeddöntőt vívhatnak a debreceni férfi pólósok.
Fotó: EUSA

A Debreceni Egyetem férfi vízilabdázói és női teniszezői is vereséget szenvedtek az Európai Egyetemi Játékok vasárnapi játéknapján, mégis továbbjutottak az egyenes kieséses szakaszba. A Miskolci Egyetem férfi strandröplabdázói eközben kettős győzelmet aratva menetelnek az alsóházban.

Szombati, mutatós sikerüket követően a hajdúsági férfi vízilabdázók a csoportjukból eddig kiemelkedő Budapesti Gazdasági Egyetem legjobbjaival szemben ugrottak medencébe vasárnap. Korán kiderült, hogy a felek között jelentős a differencia, a DE hallgatói ezúttal nem tudtak egyenrangú partnerei lenni a fővárosiaknak. A 16-4-es fiaskó fényében különösen felértékelődött a horvát Rijekai Egyetem elleni diadal, mely csoportharmadikként juttatta tovább Somorjai Péteréket: a legjobb nyolc között egy újabb magyar csapat, a Pécsi Tudományegyetem küldöttsége lesz a debreceniek riválisa.

A cívisvárosiak női teniszezői hibátlan mérlegük megőrzésének céljával léptek pályára. Az osztrák Innsbrucki Egyetem azonban nagy falatnak bizonyult Rósa Rubináék számára, akik ezáltal a csoportjuk második helyén jutottak tovább. A legjobb négy közé jutásért a debrecenieknek hétfőn a francia Paris Dauphine Egyetem együttesét kellene felülmúlniuk. A férfiak ágán a rendező városok alakulatai nem tudták borítani a papírformát lengyel és portugál ellenlábasaikkal szemben, ezzel négyesük utolsó helyén végeztek.

A borsodiak férfi strandröplabdázói remek napot zártak: előbb az Amszterdami, majd a Magyar Agrártudományi Egyetem gárdáját verve kvalifikálták magukat az alsóházi elődöntőbe. A nők eközben 2-0-s vereséget szenvedtek a portugál Porto-i Egyetemtől, Barna Grétáék tehát a huszonharmadik pozícióért küzdhetnek tovább.

Nem sikerült jól a keresztjáték a Debreceni Egyetem férfi asztaliteniszezőinek, akiket a Zágrábi Egyetem játékosai ütöttek el a legjobb nyolcba kerüléstől. Befejeződött a ME vegyes tollaslabdacsapatának tornája is, Rausz Ádámék tizenkilencedikként búcsúztak.
Hétfőn a már említettek mellett is jelentős megmérettetések várnak a házigazdákra: a debreceni és a miskolci kosarasok például mindkét nemben a négy közé igyekeznek majd. A Hajdúság szívében emellett különleges versenyzőket is köszönthetnek, ugyanis debütál a para-asztalitenisz.

További hírek

Olvasnivaló