Ugrás a tartalomra

Felavatták a Jókai lakótelep felújított kosárlabdapályáját

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 15. hétfő 17:32
8 millió forintból újult meg a Jókai lakótelep kosárlabdapályája. Korszerűbb, modernebb, és a hivatalos B33-as pálya szabványméreteinek megfelelő lett a pálya, amit hétfő délután edzéssel avattak fel a Miskolci Sportiskola ifjú tehetségei.
Fotók: Juhász Ákos

Edzéssel avatták fel a Jókai lakótelep kosárlabdapályáját, mely a Miskolci Sportiskola edzésein kívül a lakótelep fiataljai számára biztosít gyakorlási lehetőséget. Április 23-ától, keddenként a MEAFC egyik edzője nyílt edzéseket tart majd az új pályán – 17 órától 18 óráig, ingyenesen – azok számára, akiket érdekel ez a sportág, és szeretnének egy profitól tanulni – tudtuk meg Kiss János alpolgármestertől, aki hozzátette: így a lakótelep fiataljai megismerkedhetnek a sport szépségeivel, és ráhangolódhatnak a kosárlabdára az új, 8 millió forintból felújított pályán.

– A sportból egészség, csapatszellem, és közösség lesz – emelte ki a sport népszerűsítésének fontosságát az alpolgármester. – Ez egy hivatalos szabványméretnek megfelelő B33-as pálya. Magyarország pedig a B33-ban a világ élmezőnyében van, így minden lehetőséget meg kell teremtenünk az utánpótlás-nevelésre – hangsúlyozta.

Korábban itt egy aszfaltozott pálya volt, ami egyszerre töltötte be a kosár- és a focipálya funkcióját. Ezt felújították, új, műanyag borítással fedték be, és egy új plexipalánkot is felszereltek. – Képviselői keretemből én is támogattam ennek a „sportszigetnek” a megalkotását: a pálya melletti pingpongasztalt átcsiszoltattuk, felújíttattuk, és kültéri hálót helyeztettünk el rajta – részletezte.

Juhász Ákos képgalériája

Ez már a második ilyen beruházás, ami a közelmúltban Kiss János alpolgármester körzetében valósult meg: már a Bársony János úton is korszerű kosárlabdapálya várja a sportolni vágyókat. „Kötelezettségünk infrastruktúrát fejlesztenünk, amikor a sport népszerűsítése a célunk, mert a szépen felújított pályák vonzzák be a fiatalokat” – hangoztatta az alpolgármester.

A Jókai lakótelep kosárlabdapályájának felújítása 8 millió forintból valósult meg a Kosárlabda Szövetség támogatásával. A pálya felújítására nyert pályázatot pedig a Miskolci Sportiskola nyerte el.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!