Ugrás a tartalomra

Gyermeknapi kosárlabdagála a Jókai lakótelepen

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 25. szombat 21:02
Gyermeknapi kosárgálát szervezett a Miskolci Sportiskola a Jókai lakótelep új kosárlabda pályáján, szombaton.
Juhász Ákos képgalériája!

Egy hónapja adták át a Jókai lakótelep 8 millió forintból felújított kosárlabda pályáját, mellyel nem titkolt célja volt a városnak, hogy a fiatalok megismerkedjenek a sport szépségeivel és ráhangolódjanak a kosárlabdára. A cél pedig már most – egy hónap után – megvalósulni látszik.

A Miskolci Sportiskola edzésein kívül a lakótelep fiataljai számára gyakorlási lehetőséget biztosít a pálya. Április 23-ától, keddenként a MEAFC egyik edzője nyílt edzéseket tart az új pályán – ingyenesen – azok számára, akiket érdekel ez a sportág, és szeretnének egy profitól tanulni. Az első gyümölcs pedig be is ért: egy fiatal már azóta leigazolt a MEAFC csapatához – tudta meg a Miskolc Televízió Kiss János alpolgármestertől.

„Ez volt a pályával a célunk, amit most itt láthatunk” – mondta Miskolc város alpolgármestere. – A gyereknap alkalmából versenyt szerveztünk, ahová a lakótelepi csapatokon kívül jöttek profi csapatok is: a Miskolci Sportiskola és a MEAFC is képviseltette magát – nyilatkozta.

Mint mondta: sokan vannak kint, sokan sportolnak, és még egy spontán pingpong bajnokság is szerveződött. Igyekeztek motiválni is az amatőr csapatokat: a legjobb lakótelepi csapat 1-1 rollert kapott ajándékba.

„Szeretnénk, ha ez a pálya, és az élet a pálya körül, mintául szolgálna Miskolcon” – emelte ki az alpolgármester. Minden kedden kijön egy edző és a fiatalokat tanítgatja. Egy fiatalt azóta már leigazolt a MEAFC.

– Heti négyszer járunk le a pályára. Ilyenkor dobálgatunk egy picit, és nem otthon ülünk a gép előtt – mondta Nyíri Bence, hozzátéve: sokkal jobb ez a pálya, mint a többi. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!