Ugrás a tartalomra

Halálos balesetet okozott – nem vezethet egy darabig

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 04. csütörtök 15:31
Előkészítő ülésen felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte az Ózdi Járásbíróság azt a férfit, aki 2018 májusában Ózd határában halálos közlekedési balesetet okozott.
Forrás: abc.net.au

Az ítélet szerint a vádlott  – utasával együtt – 2018 májusában Ózdról Arló felé a 25. számú főúton közlekedett autójával, amikor egy kanyarból kifelé menet teljesen áttért a szemközti sávba és 70-72 km/h-s sebességgel összeütközött a szemből 35-40 km/h-val érkező motorossal, aki az autó első szélvédőjének, majd tetejének csapódott, a jármű felett átrepülve pedig az úttestre zuhant. A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy néhány órával később, kórházba szállítását követően elhunyt.

A vádlottal szemben halálos közúti baleset okozása miatt indult eljárás. A vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte, a tárgyalásról lemondott, a bíróság előkészítő ülésen másfél év fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. A férfit 2 és fél évre eltiltotta a bíróság a közúti járművezetéstől. Enyhítő körülmény volt a vádlott kifogástalan közlekedési előélete, továbbá az, hogy őszinte megbánást tanúsított, a néhai sértett hozzátartozóitól bocsánatot kért, valamint hogy a férfi egy kiskorú gyermekről gondoskodik.

Az ítélet jogerős.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!