Ugrás a tartalomra

Három napon át dixie és jazz zenétől lesz hangos a belváros

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. július 18. kedd 16:30
Két helyszín, három nap, tizenegy zenei program - július 21-23. között rendezik meg a nemzetközi dixieland és jazz fesztivált Miskolcon.

Balla Miklós és Szeghő Zsolt. Fotó: Horváth Csongor

Hatodik alkalommal rendezik meg Miskolc belvárosában az előttünk álló hétvégén a nemzetközi dixieland és jazz fesztivált. Az esemény részleteiről a Miskolc Dixieland Band mint főszervező, a Miskolci Kulturális Központ (MKK) mint társszervező és Miskolc város, mint az esemény támogatója számolt be kedden a MÜHA-kávézóban.

A program keretein belül három napon keresztül szórakoztatják hazai és nemzetközi együttesek a teljesen ingyenes eseményre látogatókat. A rendezvény két főhelyszíne lesz: a Szinva teraszon a nagyzenekarok játszanak majd, míg a MÜHA előtt a kisebb produkciók kapnak helyett – mondta el Szeghő Zsolt, a Miskolc Dixieland Band tagja, a rendezvény főszervezője.

- Egy dixieland parádéval fogjuk indítani a fesztivált. Ez a pénteki napon délután kezdődik majd, délután három órakor. Ez azt jelenti, hogy Miskolc város főutcáján, a városháztérről indulva valószínűleg a színházig és utána a sötétkapun keresztül a főutcán egy igazi new oreleansi dixiland parádé fog végigvonulni fúvószenenészekkel látványosan és remélhetőleg embereknek a sokasága fog majd hozzánk csatlakozni – részletezte.

Balla Miklós, a Miskolci Dixiland Band vezetője elmondta, bár a program nem előzmények nélküli idén nagy öröm volt számukra az, hogy az MKK-val meg tudtak állapodni, így ők nagyban segítik a program megvalósítását. „Miskolc kulturális élete egyébként is színes, változatos, amit mi ezzel a fajta zenével és a köré szervezett fesztivállal szeretnénk tovább színezni, hogy minél többen megismerjék a város értékeit határon innen és túl” – hangsúlyozta. Az együttműködés fontosságáról beszélt Majorné Bencze Tünde, az MKK ügyvezetője is. 

Középen Veres Pál. Fotó: Horváth Csongor

A három nap alatt a fesztivál már említett két helyszínén összesen tizenegy koncertet láthat a közönség. Veres Pál, Miskolc polgármestere fontosnak nevezte a város kulturális életének folyamatos támogatását, mint mondta ezért is álltak be a program mögé.

- Nagy öröm számomra, hogy az előző évek próbálkozásai után most egy igazán komoly, szép program jöhetett itt össze Miskolc belvárosában, hiszen a Szinva terasz, ami egy kiváló környék, egy kiváló lehetőség hogy ilyen koncerteknek helyt adjon, de a Művészetek Háza előtti tér is sokszor bizonyította már az elmúlt évtizedekben, hogy milyen kiváló helyszíne lehet kisebb-nagyobb fesztiváloknak és rendezvényeknek – tette hozzá a városvezető.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!