Ugrás a tartalomra

Hegedűs Andrea közös kiállást szorgalmaz az akkuprogram ellen

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 06. szerda 13:44
A DK országgyűlési képviselője is részt vett a kedden tartott alsózsolcai akkufórumon, ahol megígérte, a parlament elé viszi a város ügyét.
Fotók: Mocsári László

- Nekünk, mint politikusoknak az elsődleges feladatunk, hogy a lakosság érdekében fellépjünk és tiltakozzunk. A fórum ebből a szempontból is példaértékű volt: a polgármester, a helyi képviselőtestület, az alsózsolcai lakosok, az ország számos pontjáról érkező parlamenti képviselők és civil szervezetek egyként állnak ki az Andrada környezetet szennyező beruházása ellen. Úgy hiszem, csak így lehet eredményes ez a törekvés.

Sokan elmondták, milyen jogi lépéseket lehet tenni, hol kínálkozik esély a kormányzati terv megakasztására.

- Ezekkel én is egyetértek, de a megfelelő hozzáállás nélkül nem lehetünk hatékonyak. A parlamentben szeptember 25-én lesz a következő plenáris ülés. Egy biztos fel fogunk szólalni annak érdekében, hogy Miskolc közelében ne jöhessen létre akkumulátorhulladékot feldolgozó veszélyes üzem – ígéri Hegedűs Andrea, aki szerint a Fidesz politikusai elsősorban üzletet látnak az akkumulátorgyártásban.

- A fórumon is elhangzott, hogy 50 akkumulátorgyárat készülnek az ország különböző pontjaira telepíteni. Azonban az emberi élet nem üzlet tárgya, és ezzel kapcsolatban fel kell nyitni a kormány szemét. Ezt az országot ők irányítják, és az emberek nélkül nem tudnak hatalmon maradni – most pedig a saját szavazóbázisukat készülnek megnyirbálni – emelte ki a képviselő, nyomatékosítva, hogy az országgyűlésen biztos téma lesz az alsózsolcai akkumulátor-feldolgozó üzem.

- Ígérhetem, hogy nem állok meg egyetlen felszólalásnál - bár hozzá kell tennem, a megyével kapcsolatos interpellációimat mindig este fél nyolckor vagy hajnal fél kettőkor engedik elmondani, amikor szinte üres a parlament. Ezeknek a kiállásoknak mégis van haszna: azzal, hogy elhangzik, lesznek olyan személyek a Fidesz gépezetén belül, akik a hozzászólásokat később megnézik, és mérlegelik az elhangzottakat. Erre példa a státusztörvény, amit átnyomtak ugyan a törvényhozáson, de a tüntetések és a hangos tiltakozás hatására több ponton lazítottak rajta.

Hegedűs Andrea kifejtette, nem elégedett azzal a munkával, amit a kormány végez.

- Miskolcnak elég volt: a Fidesz csapás-csapás hátán „programját” le kell állítani. Be kell fejezniük a város és a megye leamortizálását – mondta, majd hangsúlyozta, a DK árnyékkormányának kidolgozott stratégiája van arra, milyen buktatókat kell elkerülni, hogy az ország haladjon, épüljön, és javuljon az emberek közérzete.  
 

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!