Ugrás a tartalomra

Íme, a méhek gyorsétterme

roadster.hu
Utoljára módosítva
2019. május 26. vasárnap 14:36
A svéd McDonald’s remek kezdeményezését népszerűsíti a McKaptár, vagyis a világ legkisebb gyorsétterme, ami méhek ezreinek szolgálhat otthonul.

 

Fotók: roadster.hu

A méhek populációjának drasztikus csökkenése már néhány éven belül igen komoly gondokat eredményezhet, hiszen ezek az állatok porozzák be az élelmiszernövények 80 százalékát. Tudományos kutatások szerint, annak okán hogy a rovarok ijesztően gyors tempóban pusztulnak, akár még ebben az évszázadban összeomolhat a bolygó ökoszisztémája, ezzel az emberi faj túlélését is veszélybe sodorva – írja a roadster.hu.

Ennek érdekében egy remek kampányt is indítottak Svédországban, ahol az üzletek tetejére méhkaptárakat szereltek, most pedig azt tervezik, hogy az éttermek környezetét is méhbaráttá varázsolják; füvesítenek, illetve virágokat és növényeket ültetnek, hogy minél természetesebb közeget hozzanak létre maguk körül.

A méhek világnapja alkalmából a világ legkisebb Mekijét is megnyitották, ami tulajdonképpen a svédországi gyorséttermek kicsinyített másolata.

Kívülről tehát a színek, formák és feliratok is tökéletesen egyeznek az igazi üzletekkel (még autós kiadóablak is található rajta), belül azonban egy gondosan összerakott, jól működő kaptárt találhatunk, ahol méhek ezrei élnek. 

További hírek

Olvasnivaló