Ugrás a tartalomra

Itt vannak a tömeges tesztelés legfrissebb eredményei

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. december 14. hétfő 14:54
A múlt héten a kormányhivatalokban és a járási hivatalokban dolgozókat tesztelték, valamint a szociális intézményekben, illetve az egészségügyben is folytatódott a tesztelés. A korábbihoz hasonlóan az elmúlt hét napban is 2 százalékos volt a fertőzöttség.
György István államtitkár

- Három hét alatt összesen közel 440 ezer tesztet végeztek el. Ebből a harmadik héten 62 ezret, körülbelül harmadannyit, mint az első vagy a második héten. A harmadik körben a kormányhivatalokban és a járási hivatalokban dolgozókat tesztelték, valamint a szociális intézményekben, illetve az egészségügyben is folytatódott a tesztelés - jelentette ki György István, a területi közigazgatásért felelős államtitkár az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján.

A tesztelések eredményeinek sorolását folytatva elmondta, az iskolákban, bölcsődékben, óvodákban két hét után leállt a tömeges tesztelés, de néhány intézményben még a harmadik héten is vettek mintákat. Az oktatási intézményekben a kormány közlése szerint azért állt le a heti tesztelés, mert elemzik az adatokat.

- Az első héten 2,4 százalékos volt a fertőzöttség, a másodikon 2 százalék, és ugyanez az arány ismétlődött meg a harmadik héten is. A szociális intézményekben 2,3 százaléknyi, az egészségügyi intézményekben 2 százaléknyi pozitív mintát találtak a harmadik héten.A hivatalokban dolgozóknak viszont csak 1,3 százaléka lett pozitív - hangsúlyozta György István. Pontos számokat arról nem mondott az államtitkár, hogy mekkora volt a részvételi arány utóbbiak között.

(Nyitókép: Tömeges tesztelés a Lévayban, MiNap-archív/Juhász Ákos)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!