Ugrás a tartalomra

Jelentősen megugrott a Borsod megyei fertőzöttek száma

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. április 12. vasárnap 08:27
Újabb 100 igazolt koronavírus-fertőzöttel 1410-re nőtt a járványban megfertőződöttek száma Magyarországon, közölte az állami koronavírus-információs honlap. A halottak száma 14-gyel emelkedett, így már 99-en elhunytak a vírusban. Megyénkben jelenleg 44 fertőzöttről tájékoztat a hivatalos oldal.

Az újabb elhunytak mindannyian valamilyen alapbetegségben szenvedtek a tájékoztatás szerint.

Az operatív törzs ezúttal is felhívta a figyelmet arra: a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek, ezért továbbra is fontos, hogy mindenki maradjon otthon, hacsak nem elkerülhetetlenül fontos a lakásának elhagyása.

Kiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs tagja a szombati sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy 163 413 ellenőrzést hajtottak végre a hatósági házi karantén miatt, ebből 605 szabálysértési eljárás indult, 84 esetben figyelmeztetést alkalmazta, 503 embert helyszíni bírsággal büntettek – emlékeztet az Index.

44 főt tartanak nyilván fertőzöttként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Borsodnádasd?

Mint a fenti térképen is látható, 44 fertőzött van megyénkben. Ez a szám szombaton még 13 volt, minden valószínűséggel a borsodnádasdi idősotthonban történt fertőzés miatt emelkedett ennyire drasztikusan. Mint portálunk is beszámolt róla, az intézmény valamennyi ellátottját és dolgozóját ellenőrizték, és úgy tűnik, hogy a 41 fős intézmény több mint fele érintett – írja Facebook-bejegyzésében Kormos Krisztián, a város polgármestere. Szerinte nagy a valószínűsége annak, hogy a fertőzés kikerült az intézmény falain kívülre is, vagy éppenséggel onnan került be. Ezért óvatosságra intette a lakosságot, azt kérte a helyiektől, kerüljék a személyes találkozásokat.

Ez már nem több száz kilométerre lévő sajtóhír – ez már a mai borsodnádasdi valóság!” – írta.

Kedvezőbb közterületi állapotok

A kormányfő csütörtökön bejelentette: elrendelik a kijárási korlátozás fenntartását határozatlan időre, valamint kormányrendelettel adnak jogot a polgármestereknek, hogy húsvét idejére saját településeiken további szigorító intézkedésekről döntsenek. A Veres Pál polgármester által pénteken elrendelt szigorúbb és fokozottabb ellenőrzéseknek köszönhetően szombaton már kedvezőbb közterületi állapotokról számoltak be a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai.

parkolok koronavirus lezarva
Veres Pál, Miskolc polgármestere tekintettel a veszélyhelyzetben elrendelt meghosszabbított kijárási korlátozásra, a miskolci lakosság védelmében április 10. (péntek) reggel 8 órától április 13. (hétfő) 24 óráig elrendelte a turista forgalomban, és a hosszú hétvégéken gyakran használt parkolók lezárását. | Fotó: Juhász Ákos

Szintén a szigorítás része, hogy mostantól 15 órakor bezárnak a trafikok is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!