Ugrás a tartalomra

Jótékonysági estet szerveztek a Gráciák

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 25. szombat 13:28
Jótékonysági estet szerveztek a Miskolci Gráciák Egyesülete péntek este, hogy a már 4 éve működtetett tehetséggondozó programjukon túl is támogassák a tehetséges, nehéz sorsú fiatalokat.
Fotók: Végh Csaba

Először a 2015/2016 évben hirdették meg a Gráciák tehetséggondozó pályázatukat tehetséges, ám szerényebb anyagi körülmények között élő fiatalok taníttatásának céljából érdekében. – Ennek a forrását szeretnénk megteremteni, amihez jótékonysági esteket, vacsorákat szervezünk – nyilatkozta Pelczné Gáll Ildikó, a Miskolci Gráciák Egyesülete elnöke a Miskolc Televíziónak.

Kifejtette: 23 fiatalnak segítettek már eddig: 11 egyetemista, és 12 középiskolás. „Ez több mint 500 ezer forintos támogatást jelent” – emelte ki, hozzátéve: az estet további források megteremtése céljából rendezték, amiben nagy segítségükre van a Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium.

„Igyekszünk, hogy ez a hagyomány még sok éven keresztül folytatódjon, szeretnénk még több fiatalt hozzásegíteni céljaik eléréséhez.”

Az eltelt négy évben:

  • 12 fő általános és középiskolás fiatal részesült 1.850.000 forint összegű ösztöndíjban,
  • 11 fő főiskolai és egyetemi hallgatót kapott ösztöndíjat 3.300.000 forint összegben,
  • 23 fő összesen 5.150.000 Ft összegben,
  • két fő különdíjban részesült 60.000 forint összegben.

A díjazottak közül két fő főiskolai diplomát  szerzett, egy fő középiskolásként  volt díjazott és sikeres egyetemi felvételét követően tanulmányait jelenleg is támogatják. A díjazottak között volt roma származású középiskolás és állami gondozott fiatal is.

A pénzügyi forrást a Gráciák bálok és Jótékonysági est bevételei, adományok és Mága Zoltán művész úr által két alkalommal rendezett Jótékonysági koncert bevétele biztosította.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!