Ugrás a tartalomra

Kik nyerik a B-A-Z. megyei PRIMA Díjat 2021-ben?

Utoljára módosítva
2021. október 08. péntek 09:48
Kik kapják a háromszor egymillió forintos PRIMA Díjat és a kettőszázötvenezer forintos Közönségdíjat? Kik kapják Mancs gyönyörű bronz szobrát? (Támogatott tartalom.)

A VOSZ B-A-Z. megyei Szervezete elnöksége minden évben meghirdeti a PRIMA Díjat, amellyel a megye kulturális, tudományos, oktatási és sport életének legkiválóbb képviselőit ismerik el.

A megyei PRIMA Díj várományosait 10 kategóriából választották ki. Közülük hárman kapnak PRIMA Díjat és egyvalaki Közönségdíjban részesül.

A kiválasztottak 2021. november 6-án a Miskolci Nemzeti Színházban, a nagyszabású megyei PRIMA Díj Gálán vehetik át díjaikat.

Hogy ki a legérdemesebb a PRIMA Közönségdíjra, azt Ön döntheti el!

Jelöltek:

Magyar Képzőművészet kategóriában: Seres László festőművész

Seres László festőművész hitvallása szerint művészete „nonego-festészet”, amelyben a művész csak, mint médium működik közre, hogy szubjektumán keresztül az objektív művészet megnyilvánulhasson. Műveit a MissionArt Galéria évente kiállításokon mutatja be, elismerő szakmai fogadtatás mellett.


Magyar Sport kategóriában: Bíró Ignác szakmai igazgató

Bíró Ignác szakmai igazgató, edző. 34 éve dolgozik a Miskolci Jegesmedvék kötelékében, játékosként kezdett, majd a felnőttcsapat vezetőedzője is volt, az utóbbi években az utánpótlásban dolgozott. Számos válogatott játékos nevelt ki a jégkorong számára, de tanítványai országos bajnoki címeket nyertek gyorskorcsolyában és floorballban is. 


Magyar Népművészet és Közművelődés kategóriában Debreczeni Sándor késkészítő

Debreczeni Sándor késkészítő, népi iparművész. Világszínvonalon készít többek között késeket, vadászkéseket, borotvát, kardokat, bicskákat, fokosokat, cukrászkéseket, késkészleteket. Jelenleg Szkíta kés és Viking kés kollekció elkészítésével, illetve vadászkönyv megírásával foglalkozik. Több szakmai elismerés tulajdonosa.


Magyar Oktatás és Köznevelés kategóriában: ÉFEOÉSZ egyesület

ÉFOÉSZ Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Megyei Érdekvédelmi Egyesülete. Súlyos és középsúlyos értelmi fogyatékos gyerekekkel és felnőttekkel foglalkoznak, elsősorban down szindrómás és autista gyerekekkel. Az értelmi fogyatékos tagjaikból verbuválódott zenekaruk, a Paramuzsikusok. 


Magyar Színház és Filmművészet kategóriában Béres Attila igazgató, rendező

Béres Attila színházigazgató. A magyar színházi élet meghatározó, középgenerációs színházrendezője. A Budapesti Operettszínház-, a Szombathelyi Színház főrendezőjeként, jelenleg pedig a Miskolci Nemzeti Színház igazgatójaként egyaránt fontos küldetést vállal a magyar színházi életben.


Magyar Zeneművészet kategóriában: Vihula Mihajlo gitárművész

Vihula Mihajlo gitárművész. Kivételes zenei tehetsége, erőteljes emóciók és mély művészi érzékenysége feledhetetlenné teszi a művész előadását, aki technikailag is tökéletesen mestere hangszerének – igazi zenei virtuóz. Zeneszerzőként közreműködött több európai országban.


Magyar Tudomány kategóriában: Dr. Szabó Zsolt sebész, docens

Dr. Szabó Zsolt Phd. tanszékvezető egyetemi docens, sebész. A világ egyik legtapasztaltabb kézsebésze, aki 5 nyelven beszél és praktizál. A szakember a Pécsi Orvostudományi Egyetem, valamint a Szegedi Orvostudományi Egyetem címzetes egyetemi docense, jelenleg a Világ Kézsebészeti Társaságok Szervezete (IFSSH) elnöke. 


Magyar Építészet kategóriában: Toma Tibor építész

Toma Tibor építészmérnök, 2008-tól kezdődően napjainkban is Mezőkövesd város települési főépítésze. A 30 éves építészi, tervezői tevékenysége az élet számos területén nyomon követhető, mint például lakó-, élelmiszeripari-, oktatási-, erdészeti épületek egészségügyi létesítmények, stb. 


Magyar Irodalom: Nyiri Péter irodalomtörténész

Nyiri Péter irodalomtörténész a Magyar Nyelv Múzeuma igazgatója. Részt vett az első állandó kiállítások rendezésében, jelentős munkát végzett a Kazinczy kert emlékeinek létrehozásában 2018-tól a sátoraljaújhelyi székhelyű Kazinczy Ferenc Társaság elnöke. Több kötete jelent meg, írásai rendszeresen olvashatóak.


Szavazatát a Közönségdíjra leadhatja a www.voszborsod.hu honlapon 2021. november 4-ig.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!