Ugrás a tartalomra

Klubtörténeti sikert értek el

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 30. kedd 09:25
Sokáig emlékezetes csatát, rendkívül izgalmas végjátékot hozott a magyar jégkorongbajnokság U21-es döntője, amit – klubtörténeti sikert elérve – a DVTK Jegesmedvék nyertek az Ifj. Ocskay Gábor JA csapatával szemben.

A népkerti csarnokban összesítésben 2-2-ről indult a párharc vasárnap este. Sorsdöntő találkozó következett, hiszen az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcot zárták le Miskolcon a felek. A mérkőzés olyan végjátékot hozott, ami sokáig emlékezetes marad, hiszen a piros-fehérek a meccs legvégén, 1 perc alatt két gólt ütöttek, ezzel megfordítva a mérkőzést. Az 5-4-es győzelmével U 21-es magyar bajnok lett a DVTK Jegesmedvék, a klubtörténeti első utánpótlás bajnoki aranyat megnyerve.

Jól kezdték a találkozót a hazaiak, hiszen 3 perce tartott a döntő ötödik mérkőzése, amikor a bedobás után György csapott le a korongra, és megszerezte a vezetést csapatának. A harmad feléhez érve azonban egyenlítettek a kék-fehérek, 1 perc elteltével pedig már a fehérvári együttesnél volt az előny. Még mindig csak a 14. percben járt a mérkőzés, amikor már kétgólos volt a vendégelőny: bedobás utáni korongszerzést egy védhetetlen lövés követte, így 1-3 volt a vendégeknek ekkor. A hazai kispad kapuscsere mellett döntött és Hegedűs helyére Gratzl érkezett.

A második harmad nem hozott gólt, a záró 20 perc ellenben fergeteges feltámadásról szólt. Egy bedobás utáni ravasz lövés hozott eredményt a Jegesmedvéknek, Illés jegyezte a második Jegesmedve találatot. Másfél perc sem telt el azonban, és újra kétgólos lett a vendégelőny: Fekete lövése utat talált a DVTK kapujába (2-4). Még egy újabb perc sem ketyegett le az órán, amikor jött az újabb miskolci gól, Farkas lövése csorgott át az egyébként remekül védő Belomoev lábvédői között. A piros-fehérek mentálisan végig nagyon erősek maradtak, nem adták fel és másfél perccel a rendes játékidő vége előtt, Farkas gyönyörű találatával sikerült egyenlíteni. Majd már csak 41 másodperc volt hátra, amikor bedobáshoz készülődtek a csapatok. Lövei küzdött a bulinál a korongért, ami Tóth elé csúszott, aki értékesítette a ziccert, ezzel 5-4-re már a Medvék vezettek. Kapusát lehozva, plusz egy mezőnyjátékossal rohamozott az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, de az eredmény már nem változott.

A DVTK Jegesmedvék kétgólos hátrányuk ellenére sem adták fel egy pillanatra sem, és egy elképesztő végjáték után 5-4-re megnyerték a mérkőzést és ezzel összesítésben 3-2-re az U21-es bajnoki döntőt. Ezzel pedig a klubtörténetben először utánpótlás bajnoki aranyat nyertek meg.

A győztest gólt szerző Tóth Tamás szerint a döntő faktor az volt, hogy csapatként sokkal jobban akarták a győzelmet. – Végig küzdöttünk az egész mérkőzésen, nem adtuk fel, aztán alig egy perccel a vége előtt sikerült megszereznem a győztes gólt. De az a lényeg, hogy megnyertük, bajnokok lettünk. Próbáltunk higgadtak maradni, egyenlítésnél a védekezésre figyeltünk jobban, de a támadóharmadban egy bulinál szerencsésen pattant a korong, és kihasználtuk ezt a lehetőséget. Szezon elején megfordult a fejünkben, hogy jó lenne megnyerni a bajnokságot, és egyre erősebb lett a hitünk, ahogy haladtunk előre. Mentálisan itt kellett a legerősebbnek lennünk, ez volt a legnehezebb meccsünk a szezonban – fogalmazott, hozzátéve: ez sporteredményei közül a legkomolyabb siker.

Rusznyák Szilárd, a bajnok miskolciak vezetőedzője a lefújást követően kiemelte: csapata szinte vert helyzetből jött vissza a mérkőzésbe. – Szerintem már az ellenfelünk sem gondolta a negyedik gól megszerzésénél, hogy erre képesek vagyunk. De én a második harmad után elmondtam a srácoknak az öltözőben, hogy biztos vagyok a győzelmünkben. Egyszerűen éreztem rajtuk, hogy annyira akarják ezt a sikert – hangsúlyozta.

Bíró Ignác utánpótlás szakmai igazgató kiemelte, már csak azért is büszkeséggel tölti el a bajnoki arany, mert a sírból hozták vissza a mérkőzést. – Ezek a srácok mellettünk nőttek fel, úgy gondolom, hogy nagyon kijárt már nekik ez a siker! Hogy mit érzek? Katarzist! Elmondhatatlanul boldog vagyok.

S hogy mit jelent ez a bajnoki arany szakmai szempontból a klubnak? – Az év legnagyobb feladata volt, hogy ezzel a korosztállyal bajnokságot nyerjünk. Szezon elején már láttuk, hogy ez a keret alkalmas lehet erre, mindent ennek rendeltünk alá, és megvan a gyümölcse.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!